Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tagliatelle met scampi’s

Tagliatelle met scampi's

Tagliatelle (spreek uit: tal.jia.tel.le) is een Italiaanse pasta uit de regio Emilia-Romagna. Naar vorm zijn het lintnoedels of bandnoedels, naar samenstelling meestal eiernoedels.

In droge vorm zijn de linten zeven mm breed, in gekookte vorm worden zij acht mm breed. De pasta wordt meestal met saus geserveerd, waarvan de Bolognesesaus de bekendste is.

Om tagliatelle makkelijk te kunnen opdienen gebruikt men een spaghettitang.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Laat ondertussen de tagiatelli koken tot de gewenste gaartijd. je neemt een diepe pot en doe er de olijfolie in en de look(geplet) en laat een beetje bakken en voeg dan het blikje tomaten aan toe en laat koken tot het sap verdampt is.

Kruid dan het mengsel.

Voeg er dan de champignons aan toe en laat bakken. dan voeg je de scampi's aan toe tot ze roze kleuren. voeg er een lepeltje sambal en de rode pesto aan toe. dan voeg je een grote lepel boursin aan toe en laat al roerend smelten een potje room toevoegen en wat peterselie. Klaar!!! eet smakelijk

Mobiele versie afsluiten