Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tagliatelle met zalm

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de tagliatelle in ruim water. Ik doe er zelf geen zout bij, want de pesto is al behoorlijk zoutig, maar als je wil kun je er natuurlijk wel zout bij doen.

Als de tagliatelle gaar is (zelf vind ik beetgaar het lekkerst, maar dat bepaal je zelf) doe je het in een vergiet en spoel je het even goed af met koud water. Daarna doe je de pesto in een wok of grote pan en warm het op. Als het goed warm is, meng je de tagliatelle erdoorheen. Even laten warmen en dan doe je de mozzarella erbij. Ook weer goed mengen en laten warmen.

Dan de (gewassen) rucola sla erbij. En ook meteen de kerstomaten die je in gehalveerd hebt. Laat die nog heel even meewarmen met de pasta. Niet te lang, want het is juist wel lekker als de rucola en de kerstomaten niet helemaal slap gekookt zijn, laat ze maar een beetje knapperig.

Dan de zalm moten. Ik bak die in een beetje olijfolie met wat zout en peper (niet teveel want zalm is al zoutig). Als de zalm mooi gaar is leg ik er wat gorgonzola op en laat die even smelten.

Eet smakelijk

Als mijn man even tijd heeft om te helpen, probeer ik er een foto van bij te plaatsen

Mobiele versie afsluiten