Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tajine met Kefta – Gehakt

Tajine met Kefta - Gehakt

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Tomaten raspen en in een laagje olie, zachtjes laten sudderen.

Gehakt kruiden met:

- 1 theelepel paprikapoeder

- halve theelepel komijn

- halve theelepel peper

- 1 geraspt knoflookteentje

- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie)

Tomaten kruiden:

- 1 theelepel paprikapoeder

- halve theelepel komijn

- halve theelepel peper

- 1 geraspt knoflookteentje

- saffraan, sambal

- kesbour (koriander) en mahdnouz (peterselie) 

Balletjes draaien van het gehakt en bij de tomaten voegen. Even 10 minuutjes laten sudderen

2 eieren goed klutsen een beetje zout en dan over de tomaten en gehakt heen.

Met de deksel op de tajine nog 5 minuten laten garen.

Er zijn heel veel variaties. Ik vind dit een makkelijke snelle maaltijd.

Mobiele versie afsluiten