Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tiramisu Cake roll

Tiramisu Cake roll

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een grote rechthoekige bakblik of bakplaat met bakpapier.

- Doe de eieren en de suiker in een keukenmachine en klop op hoge snelheid tot deze dik, bleek en bijna wit van kleur is.

Zeef de bloem in kleine porties door de geklopte beslag, gebruik hiervoor een spatel zodat het deeg nog mooi luchtig blijft. Giet het beslag in een bakblik en verspreid het gelijkmatig naar de randen.

- Bak het beslag in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten, enkel tot het een licht gouden kleur heeft. Haal het uit de oven en snij met een mes langs de randen van de blik om de biscuit te bevrijden van kanten. Verspreide en grote, schone theedoek over de biscuit. Fliptaart over en verwijderbakpapier (het verwijderen van het bakpapier voorkomt dat de taart begint te zweten). Rol voorzichtig de taart in een logboek, met behulp van de theedoek. Leg de biscuit op koeling rack om volledig om af te koelen.

- Om de tiramisu vulling te bereiden:

Klop de suiker, mascarpone, slagroom en vanille extract op hoge snelheid met behulp van een mixer tot het goed gemengd en dik en stevig is. 

- Wanneer biscuit is afgekoeld, ontrol je deze voorzichtig. Gebruik een lepel om koffie over hele biscuit gelijkmatig te verspreiden.

-Verdeel de vulling over de biscuit, en strooi de aardbeien en chocolade er ook over. En rolvoorzichtigde biscuit opdezelfdemanier waarop het je eerder hebt gerold. Plaatsoprechthoekig bord. Strijk een dunne laag mascarpone/slagroom aan de buitenkanten aan de zijkanten van de taart.

Doe de rest van mascarpone/slagroom in een spuitzak, met een ronde tip. Garneerde buitenkant van de taart na wens en bestuif het met cacaopoeder.

Plaats de taart in de koelkasten laat dit opstijven voor een paar uur of een heel nacht.

Mobiele versie afsluiten