Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tiramisu speculoos

Tiramisu speculoos

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Splits de eieren en hou het eiwit van 2 eieren apart.

Meng vervolgens met een mixer de 4 eidooiers, de poedersuiker tot een luchtig beslag. Dit mengsel moet een lichte kleur hebben.

Voeg de mascarpone toe en mix alles tot een glad geheel .

Klop het eiwit stijf en schep dit voorzichtig met een houten lepel onder de mascarponecrème. speculoos kruimel mengen met een half kopje espresso .

Doe 1 eetlepel gemalen speculoos in de bodem .

Bedek de gemalen speculoos met een laag mascarponecrème .

Hierop komt dan weer een laag gemalen speculooskoekjes en vervolgens weer een laag crème. Herhaal dit dan nog een keer .strooi er cacao op het eind en decoreer met wat witte chocola.

Zet de tiramisu 4 uur in de koelkast om op te stijven

Mobiele versie afsluiten