Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tonijn biefstuk met tuinbonen en marokkaans gekruide aardappelen

Tonijn biefstuk met tuinbonen en marokkaans gekruide aardappelen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

2 stuks tonijn biefstuk van elk 200 gram marineren met:
- 2 teentjes geperste knoflook
- 1 theelepel peper
- beetje zeezout
- scheutje citroensap

Dit een paar uur in de koelkast laten trekken.

Schil een paar mini aardappelen en kook ze half gaar.

Maak ju de marinade klaar voor de aardappelen:
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 1 theelepel peper
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel hete peper
- 1/2 kurkuma

Marineer de half gekookte aardappelen hiermee en grill ze in 10 min op 250 graden in de oven.

Tuinbonen:
- 1/2 kilo tuinbonen

Dit stomen in de couscouspan.

Na het stomen in een koekenpan doen met :
- 3 takjes fijn gesneden peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprika poeder
- een scheutje olie

En bak dit in de koekenpan en prak het met je vork fijn.

Haal nu je tonijn biefstuk uit de koelkast en bak hem in de koekenpan met een scheutje hete olie.

Als ze aan beide kanten gaar zijn haal je ze uit de olie.

Gooi nu de helft van je olie weg.

Doe bij het resterende olie een beetje geraspte citroen, en een half geperst citroen.

Maak het dik met crème fraîche of kookroom en je hebt een heerlijk citroen sausje voor over je biefstuk!! 

Mobiele versie afsluiten