Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Tunies koekje

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de bloem in een kom. dan de olie en de zout, vervolgens doe je 1 voor 1 de eieren erbij. het deeg moet bij elkaar blijven doormiddel van het ei.dan laat je het een half uurtje rusten. bedek dan de gedeelte waar je het uitgaat rollen met maizena niet te veel het is alleen zodat het niet blijft plakken.

Rol het deeg uit en snij lange stroken en ongeveer 4cm breed. pak dan een strook en wikkel hem om je wijsvinger niet te strak dan wikkel je om de middelvinger dan je ringvinger dan je pink plak het laatste gedeelte met wat water dicht.

Als dat gedaan is bak je ze in olie goud achtig. Als dat gedaan is dompel je ze in de honing (honing kan je kopen maar kan je ook zelf maken.

Honing:
halve citroen
3 glazen suiker
2 glazen water

erg lekker maar het is wel een beetje lastig als je ze gaat wikkelen
ongeveer 10 stuks

Mobiele versie afsluiten