Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Turks gebak

Turks gebak

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Maak eerst de siroop: Laat de suiker en de water koken daarna doe je de citroensap erin roer het en haal het van het vuur af en roer de vanillesuiker erdoorheen. Laat het afkoelen. 

Doe in een kom de olie, ei, poedersuiker en bakpoeder erdoorheen en doe er de bloem erbij totdat je een samenhangend deeg heb. Deel het deeg door 4e. 

Pak 1 deeg en doe daar de gemalen hazelnoten en cacaopoeder doorheen kneed het en deel die weer door 3e. Open met je deegroller de naturele deeg en doe op de deeg een lange van het bruine en rol het op. Snijd het met ong 1 vinger rondjes van. Doe het in een beboterde bakblik bak het op 200c totdat het goudgeel wordt.

Doe er de koude siroop overheen en laat het 4 uur gesloten intrekken. Bij het serveren kan je er gemalen cocosnoot overheen doen.

Mobiele versie afsluiten