Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Turkse pizza

Turkse pizza

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Deeg:

Deeg ingrediënten kneden tot een soepele deeg, 20 min laten rijzen. De deeg kan nog plakkerig zijn maar dat is geen probleem. Bestrooi een dienblad met veel meel maak kleine bolletjes, weer effe laten reizen..

Vulling:

Schil de 5 uien.

Schenk beetje witte olie in een pan, uitjes in kleine blokjes (niet raspen). Voeg een halve blikje tomaten toe, snij ze in blokjes. Voeg de gehakt toe.

Voeg peper en zout en peterselie toe, na 15 min mag je het vuur uitzetten..

Deeg:

Doe veel meel op het aanrecht en rol de pizza uit tot ze dun zijn en rond.

Zet een koekenpan op het vuur, doe de uitgerolde deeg erin, op een laag vuurtje aan beide kanten bakken tot je die donkere stippen erop krijgt, je haalt m dan uit de koekenpan en strijkt er de gehaktmengsel op, zo ga je door tot je ze allemaal hebt gehad..

Serveer ze dan met salade komkommer en tomaat en uitjes

eet smakelijk

je kan ook nog eigen kruiden toevoegen, ik heb bv donnerkruiden doorheen gedaan dan smaakt ie wat meer Turks.. dit recept heb ik te danken aan de Turksebuurvrouw van mijn vriendin…

Mobiele versie afsluiten