Turkse – Griekse koffie

2011-08-12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • koffie,
    water,
    suiker,
    kruiden,
    kardemon

Werkwijze

Stap1

De gemalen koffie en het water worden, vaak samen met eenzelfde hoeveelheid suiker en kruiden (zoals bijvoorbeeld kardemon) in een metalen koffiepot gedaan. De Turken noemen deze pot Ibrik, de Grieken Briki, de Arabieren Findjan en de Russen Turku. Het water wordt aan de kook gebracht waarbij er een schuimlaag op de koffie ontstaat. Hierna wordt de koffiepot van het vuur gehaald. Dit proces wordt soms wel drie keer herhaald. Vervolgens wordt de koffie direct, dus voor de koffiedeeltjes bezonken zijn, in kleine kopje geserveerd.

Meet het water met het koffiekopje af en doe het in het koffiekannetje (cezve). Voor elk kopje koffie doet U er 2 theelepels koffie bij (5.gr.), 2 theelepels suiker (of geen suiker als U dat wilt). Zet het pannetje op laag vuur en roer alles langzaam door elkaar. Wacht dan tot er zich een schuimlaag vormt en giet een deel van de koffie in het kopje. Dan weer op het vuur en de koffie weer laten opkomen en uitgieten. Meestal wordt er bij de koffie een glas water geserveerd. Dit om de smaakpapillen te neutraliseren en zo de koffie beter te kunnen

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

    Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.