Vermicelli in melk

2013-09-08
  • Porties : 1
Beoordeel dit recept:

Heerlijk als tussendoortje of voor in de avond

Ingrediënten

  • Melk
    - Vermicelli
    - Vanille of amandel aroma
    - suiker
    - Water

Werkwijze

Stap1

Als eerst bak je de  vermicelli in een koekenpan, hierdoor kleurt de vermicelli een beetje. Als je klaar bent zet je het even in een bord opzij.

Dan doe je water met suiker (ik proef altijd even of het water zoet genoeg is) in een pan op het vuur. Zodra het water kookt voeg je een beetje Vanille aroma toe (kan ook met amandelaroma). Dan voeg je vermicelli toe en kook je hierin totdat het gaar is.

Onder tussen kook je alvast de melk, zodra de vermicelli is uitgelekt (vang het over gebleven vocht wel op) voeg je deze aan de gekookte melk. Proef of het zoet genoeg is en voeg zonodig nog wat van het suikerwater toe of een  lepel suiker. Is ook lekker met een beetje kaneel erin maar dat kun je naar eigen smaak toevoegen of weglaten.

Ik laat het nog even meet deksel op de pan staan zodat de melk nog een beetje in de vermicelli trekt. Bismillah

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 24
Beoordeel dit recept

24 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

  • Clafoutis van peren en frambozen

    Clafoutis van peren en frambozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.