Vermicellisoep, dit is een snelle, makkelijk, lichte variant op onze Harira. Sorry, voor de wazige foto! De damp kwam er nog vanaf en het was s’avonds.
Ingrediënten
- - 1 ui
- - 1 blikje romatomaten / Pomodori tomaten
- - half bosje kesbour/ma3dnous
- - bleekselderij, blad of steel
- - wortel(hoeft niet, als je ervan houdt)
- - tomatenpuree of saus van fritto
- - 1 zakje groentensoep
- - vlees zonder bot, of kip
- - zout
- - 1 theelpel peper
- - 1 theelepel gember
- - saffraan
- - halve theelepel ras el hanout
- - als je er van houdt een bouillontabletje
- - handje vol vermicelli
Werkwijze
Stap1
- maal de ui en de tomaten fijn in een keukenmachine
- doe de stulkjes vlees in de pan.
- KLein scheutje ilie bij het vlees
- doe de gemalen ui/tomaten bij het vlees.
- Kruid alles.
- Kook 2 liter water en doe dit in de pan.
- Zet het vuur aan en laat het vlees garen.
- Na ongeveer eeb uurtje is het vlees gaar, of sneller als je een snelkookpan hebt.
- Hou je van wortels dan kan je ze in kleine stukjes snijden en bij de soep doen, of fijnmalen met de ui/tomaten. Of gewoon weglaten.(het maakt de soep wel zoeter)
- snijd de kesbour/mahdnouz en de bleekselderij fijn.
- Voeg de vermicelli en de kesbnour etc. toe, als het vlees gaar is
- Zet het vuur zacht en blijf roeren, laat de soep indikken totdat je denkt dat het goed is.
- Je kan de laatste 5 minuten een knorr-tabletje toeveoegn, maar dan moet je niet teveel zout in het begin hebben gebruikt.