Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vermicellisoep een lichte variant van onze Marokkaanse Harira

Vermicellisoep

Vermicellisoep, dit is een snelle, makkelijk, lichte variant op onze Harira. Sorry, voor de wazige foto! De damp kwam er nog vanaf en het was s’avonds.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

  1. maal de ui en de tomaten fijn in een keukenmachine
  2. doe de stulkjes vlees in de pan.
  3. KLein scheutje ilie bij het vlees
  4. doe de gemalen ui/tomaten bij het vlees.
  5. Kruid alles.
  6. Kook 2 liter water en doe dit in de pan.
  7. Zet het vuur aan en laat het vlees garen.
  8. Na ongeveer eeb uurtje is het vlees gaar, of sneller als je een snelkookpan hebt.
  9. Hou je van wortels dan kan je ze in kleine stukjes snijden en bij de soep doen, of fijnmalen met de ui/tomaten. Of gewoon weglaten.(het maakt de soep wel zoeter)
  10. snijd de kesbour/mahdnouz en de bleekselderij fijn.
  11. Voeg de vermicelli en de kesbnour etc. toe, als het vlees gaar is
  12. Zet het vuur zacht en blijf roeren, laat de soep indikken totdat je denkt dat het goed is.
  13. Je kan de laatste 5 minuten een knorr-tabletje toeveoegn, maar dan moet je niet teveel zout in het begin hebben gebruikt.
Mobiele versie afsluiten