Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vierseizoenen cake

Vierseizoenen cake

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereiding cake: klop de eieren met de vanillesuiker, voeg beetje bij beetje de suiker toe tot een crèmige massa. Zeef de meel en voeg het geleidelijk toe en meng het met een pollepel. Ga verder met mengen met de mixer en voeg de bakpoeder toe. Bak de cake op een voorverwarmde oven op 160gr tussen 30 en 45 min in een springvorm (18 cm).

Bereidingswijze:

Meng de helft van de slagroom samen met de banketbakkersroom.

Besprenkel het eerste deel van de cake met het siroop en besmeer het met het mengsel.

Doe dat met alle lagen en bouw zo de cake op.

Besmeer de zijkant van de cake zodat het geheel is bedekt met het roommengsel.

Versier de bovenkant van de cake met de vruchten naar eigen smaak en de zijkanten met de amandelschaafsel.

PS: gebruik standaard theeglazen voor de hoeveelheden… Vertaald vanuit Chhiwat.net door: Latifa Lamsarouad

Mobiele versie afsluiten