Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Visbastilla – filodeeg gevuld met een vulling van vis en mihoen

Visbastilla – De Marokkaanse keuken staat bekend om zijn pastilla´s / bastilla. Dit zijn grootte rijk gevulde hartige taarten. Zowel de kip als de Visbastilla worden vaak als hoofdgerecht geserveerd tijdens Marokkaanse bruiloften of andere feestelijke gelegenheden. Deze bastilla is zowel hartig als zoet van smaak, omdat er amandelen, kaneel en suiker in verwerkt worden.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Gekookt water over de mihoen, 4 min laten weken. Olie, Saffraan, gember, peper, zout, knor, paprikapoeder, komijn en de gehakte kesbour en mehdnouz, geraspte knoflook en geperste citroen in een pannetje doen, roeren en 5 min zachtjes pruttelen, doe er een beetje water bij.

Stap2

Visfilet in middelgrote stukken, en de garnalen in een steelpannetje. Champignons kan je bakken in een koekenpan met een gesnipperd uitje, (of gewoon uit pot en zonder ui, wat je lekker vindt.), hierbij de geroosterde paprika’s die in blokjes gesneden zijn, ook in een steelpan.

Stap3

Over elk steelpannetje doe je een soeplepel marinade. De mihoen uitlaten lekken en ook hierover een soeplepel saus.

Van tevoren alles een beetje uitlaten lekken in een vergiet.

Stap4

Ronde ovenplaat bedekken met bakpapier.

Stap5

Boter smelten. 4 vellen filodeeg over de rand heen hangen, besmeren met boter hierop de mihoen daarboven op de vis Daarboven op de champignons/paprika.

Stap6

Als laatst steeds een deeg over het midden leggen, en het overgebleven deeg onder de bastilla stoppen en bestrijken met boter, zo door gaan totdat het deeg op is, laatste goed bestrijken met boter. Voor een mooi kleurtje kan je de bastilla met eigeel besmeren.

TIP: Koop de duurste filodeeg in karton, niet terug in de vriezer, je kan hem 3 weken in de koeling bewaren. Je kan s’ochtends de bastilla in een dichte zak doen, maar besmeer hem dan s’avonds nog een keer met boter Invriezen kan ook: Maak de bastilla en doe deze met vorm en al in een grote plastic zak. Deze kan dan zo de vriezer in. Oven voorverwarmen op 150 graden en de nog bevroren bastilla kan direct in de oven

Mobiele versie afsluiten