Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Visbestilla

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

maak alle vis schoon, snijd de witte vis in stukken, de inkvisjes in ringen en de gepelde garnalen laat je heel.

zet elk soort vis apart in een apart bord. Zodat elk vissoort zijn eigen unieke smaak behoud.

de mihoen wel je in kokend water paar minuten en laat je uitlekken.

de champignons snijd je in plakjes.

de uien snijd je ook in stukjes.

Je gaat nu elk soort vis apart bakken met ongeveer theelepel zwarte peper, theelepel gemberpoeder, zout, beetje kasbour en scheutje citroensap.

vervolgens als t gaar is laat je de vis uitlekken in een vergiet.

de vis nog niet mengen, dat komt later.

dan ga je de uien apart bakken met precies dezelfde kruiden, als boven behalve de citroensap laat je weg, wel doe je er een visbouillonblokje bij. Als de uien glazig zijn, dan laat je deze ook uitlekken.

dan bak je de champignons ook apart, ook met dezelfde kruiden, citroensap laat je hier ook weg. deze laat je ook uitlekken.

dan bak je de mihoen ook apart ook met dezelfde kruiden, je doet hier ook geen citroen in maar een visbouillonblokje, dan zet je nog apart.

als alles uitgelekt is dan meng je soorten vis in een bord.

Dan ga je de filodeeg vullen, zet eerst bakpapier in de blik, dan leg je paar lagen filodeeg over de blik, je begint eerst met de vis er in te doen, dan de uien erover heen, dan de champignons en als laatste de mihoen. je legt er een paar andere lagen filodeeg over totdat de bestilla goed afgedicht is, eventueel zet je de bestilla op zn kop op een ander bord en plak je de punten van de filodeeg goed met de gesmolten boter en zet je het daarna terug weer op zn kop in de bakblik. De bovenkant bestrijken met gesmolten boter en in een voorwerwarmde oven doen op 180 graden, ongeveer half uurtje is t klaar.


Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten