Ingrediënten
- 750 gr witte visfilet (koolvis of kabeljauw etc. Vers is het best)
Sap van een halve citroen
Scheut olijfolie
1 tl zout
Mespuntje chilipoeder
Halve el paprikapoeder
1 ui
1 teentje knoflook of knoflookpoeder
Half bosje koriander
Half bosje peterselie
Voor de tomatensaus:
1 blik tomaten
1 tomaat, ontveld en in stukjes
1 ui, fijngesneden
3 lente-uitjes in ringetjes
Half bosje koriander
Olijfolie
Mespuntje chilipoeder
Beetje knoflookpoeder of teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
Werkwijze
Stap1
Snijd de visfilets in blokjes. Hak de uien fijn en meng het met de rest van de ingredienten voor de marinade. Giet dit over de visstukjes en laat een paar uur marineren. Doe ze dan op sateprikkers en bak ze gaar in een grillpan of op de bbq.
Bak in wat olijfolie de fijngesneden ui met de kruiden. Voeg de tomaten toe en de koriander. Meng het goed en plet de tomaten een beetje. Laat dit een kwartiertje pruttelen tot een mooie saus. Roer dan de helft van de lente-uitjes erdoor en serveer het met de kebabs. Nog wat lente-uitjes erover strooien en olijven erbij geven. Lekker met brood en salade.