Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Vissoep met mosselen en garnalen

Vissoep met mosselen en garnalen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH

fruit het uitje in een heel klein beetje olie

( tip; doe er een snufje zout bij dan branden ze niet aan)

laat de knoflook op het laatst even meefruiten

stukjes visfilet even licht meebakken

1 1/2 liter kokend water toevoegen

visbouillonblokjes toevoegen

gesneden peterselie toevoegen

ongeveer 15 minuten laten koken op een laag vuurtje

pas op het laatst de garnalen en mosselen toevoegen, die zijn immers al gekookt.

2 eetlepels bloem oplossen in een beetje koud water en deze al roerend toevoegen aan de warme soep.

i.p.v. te binden met wat bloem kan je ook een handje rijst meekoken

VISBOUILLON, kan je overigens ook heel goed zelf maken van bijvoorbeeld een grote vissekop of de schalen van garnalen. Je kookt deze gewoon samen met peterselie een grof gesneden wortel een tomaat zout en kruiden ( b.v. peper, karmoen ; zinsjabar of gewoon een beetje van die gemengde kruiden) naar eigen smaak en laat dit een uurtje trekken . Zeef dit en je hebt een heerlijke visbouillon

lekker als tussendoortje of als voorafje bij een vismaaltijd

Mobiele versie afsluiten