Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Voorgerecht salade

Voorgerecht salade

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de pasta of rijst, de aardappels en de wortels gaar, doe het allemaal in aparte bakjes.

De pasta: doe er tonijn, mais, kleingesneden augurk, ui, mayonaisa beetje azijn zout en peper en roer het door elkaar.

Doe het in een schaaltje (helemaal vol) en zet het op de kop op het bord en haal het schaaltje eraf dan heb je een mooi rondje in het midden.

De wortel: snijd de wortel in stukjes en kook ze, haal ze eruit en doe er wat zout op en snijd wat kosbar en doe het erbij.

Leg aan 2 kanten in het bord erbij.

Aardappels: Snijd de gekookte aardappels in kleine blokjes en voeg er wat kasbor aan toe, heel klein gesneden stukjes ui en wat mayo en azijn en zout. ( niet teveel) Voeg toe bij het bord aan beide kanten. Snijd komkommer en tomaat in kleine blokjes en doe bij elkaar en voeg azijn en zout toe op smaak. Doe bij het bord aan beide kanten.

De rode kool uit de pot op het bord ( kan ook vers) Je kan het nog garneren met surimi (krab) sticks als je wilt of met garnaaltjes.

Zet het dan in de koelkast zodat alles koud word, dan is ie klaar om te eten. Een makkelijke maar hele lekkere salade !

Mobiele versie afsluiten