Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Moderne Waldorfsalade met kipfilet, appels en walnoten

Moderne Waldorfsalade met kipfilet, appels en walnoten

Een waldorfsalade is een salade van selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. De naam is ontleend aan het Waldorf-Astoria Hotel in New York, waar deze salade in 1893 voor het eerst geserveerd werd.

Over de authenticiteit van de walnoten wordt getwist: in sommige recepten die claimen zich op de originele receptuur te baseren, zijn walnoten optioneel. Waarschijnlijk waren zij dat reeds in het originele recept.

De moderne varianten lijken meer op maaltijdsalades, door de toevoeging van bijvoorbeeld zalm, kipfilet of kalkoenfilet. Ook worden regelmatig kersen en druiven aangetroffen in de nieuwere versies van deze bekende salade.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De kipfilet in een halve liter water met bouillontablet en kruidenbuiltje een half uur laten koken.

Afkoelen, droogdeppen en in blokjes snijden.De appels schillen en in kleine blokjes snijden omscheppen met citroenap.
Manderijnen en selderijreepjes laten uitlekken.Een sausje maken van de zure room, mayonaise en mosterd.

Op smaak maken met peper, zout en kerriepoeder.Alles ook de walnoten om scheppen.

Deze salade wordt lekkerder als ze een paar uur van tevoren wordt gemaakt, succes en eet smakelijk.

Mobiele versie afsluiten