Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Walnoot- dadel cake

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de eiren, olie, vanillesuiker en suiker goed bij elkaar en mix het goed met een handklopper. De walnoot, en dadels erbij doen (dadels in kleine stukken snijden en dan in de keukenmachine mixen.). De dadels plakken aan elkaar dus alles moet van elkaar los. Zodra alles goed geklopt is, doe je de meel en bakpoeder erbij. klop het goed door elkaar. schenk het daarnu in een ingevette schaal, en zet het in de oven.

Verwarm de oven op 280 grade. maar zodra de cake erin komt, verminder je hem naar 200 grade. de cake is erg gevoelig.

De cake kan van de boven kant zwart worden, strooi en poedersuiker overheen, of anders met bessenjam en strooi je er stukken walnoot bovenop.

Eet smakelijk!!

Mobiele versie afsluiten