Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Walnotentaart Hongarije 26 cm diameter

Walnotentaart Hongarije 26 cm diameter

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereiding van het deeg:
Als biscuit deeg De vorm goed insmeren met boter en bestrooien met paneermeel. Het deeg in de vorm gieten en glad aftrekken. Dit voor 30-35 minuten bakken in een oven van 180C (Geen heteluchtoven! ) evt. controleren met sateprikkel of het goed is.

Je kunt als je wilt tegen de bovenkant afdekken met bakpapier zodat de taart niet te donker wordt aan de bovenkant.

In de vorm laten afkoelen. Als het is afgekoeld haal je het uit de vorm en verdeel je taart (horizontal!) in 3 gelijke helften.

Bereiden van de CREM:
De melk in een pan verwarmen tot het kookpunt. Pas op dat het niet aanbrand. Het meel erbij doen maar zorgen dat er geen meelklonten inkomen! Dan laten roerend indikken.

Hierna laten AFKOELEN! Tussendoor de suiker, vanillesuiker, en de zachte boter goed mengen. Rum erbij doen.

DAN: alles (botercrème,   melkcrème en het 300gr gemalen walnoten) goed samen mengen.

Dan met 3/4 van de crème de taart vullen. En de rest gelijkmatig verdelen aan de rondom en boven op.

Hierna de zijde met de gemalen walnoot bestrooien. Op de topping halve walnooten leggen aan de rand van het aantal stukken dat je wilt. Het geheim van deze taart valt dat jij de walnoten roostert!!!!

Smakelijk eten!

Heerlijke taart , niet te zwaar desondanks van de botercrème vulling.

Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten