Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Wit brood voor broodbakmachine of oven

Wit brood voor broodbakmachine of oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereiding broodbakmachine:
Haal de bak uit de machine en zeef de bloem erboven. Zorg dat het in een soort bergje ligt. Giet aan de buitenranden het water en strooi daar het zout in (laat in het midden dus een bergje bloem over). In het bergje bloem een kuiltje maken. Suiker mengen met gist en voorzichtig in het kuiltje doen. Bak weer terug in de machine zetten en dicht doen. Programma normaal aanklikken en medium korst (is bij elke machine verschillend, gewoon een porgramma voor witbrood aanklikken) en op start drukken.

Bereiding voor in de oven:
Meng de bloem met de gistkorrels en de suiker. Voeg zout toe en het water beetje bij beetje. Kneed dit door tot je een samenhangende bal hebt. 10 minuten doorkneden op een met bloem bestoven aanrecht of tafel. Dan 45 minuten-1 uur laten rijzen. Na het rijzen 1 minuutje doorkneden. In een broodvorm doen of een brood of vlecht van vormen en weer een half uur laten rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 225 graden en bak het wit brood in 25- 30 minuten gaar en goudbruin.
Je kan er ook kleine broodjes van maken en die in de oven bakken (eventueel bestrijken met losgeklopt ei).

Mobiele versie afsluiten