Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Witte chocolade kwarktaart

Witte chocolade kwarktaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de chocolade biscuits in een keukenmachine en maal ze fijn. Smelt de boter en giet dit op het biscuit kruim. Meng goed door elkaar. Leg een stuk bakpapier om de bodem van een springvorm en druk daarna de rand erop en klink en vast. Schep het biscuit mengsel in de springvorm en bekleed de bodem hiermee. Druk met een lepel of spatel goed aan. Zet de vorm minimaal 30 minuten in de koelkast op te stijven.

Doe de verse roomkaas, citroenschil, 3 eetlepels citroensap en de zure room in de keukenmachine en meng alles. Klop in een kom de eidooiers met de suiker toe een romig mengsel. Week de gelatine blaadjes enkele minuten in koud water. Laat 1 blikje mandarijntje uilekken in een vergiet en vang het sap op. Verwarm 3 eetlepels sap en los daar de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat de gelei 5 minuten afkoelen.

Doe de romige eidooiers en de gelei bij het roomkaasmengsel en meng goed. Klop in een vetvrije kom de eiwitten tot een luchtig stijf schuim. Hak de uitgelekte mandarijntjes grof en schep ze door de roomkaasmousse. Spatel het eiwitschuim en de fijngehakte witte chocolade door het roomkaasmengsel.

Haal de springvorm uit de koelkast en maak voorzichtig de ring los.

Knip van bakpapier een reep papier af ter grote van de rand van de springvormen en zet die tegen de rand aan de binnenkant.

Maak de springvormring weer dicht. Schep de vulling in de springvorm en strijk glad. Zet de vorm in de koelkast tot de mousse is opgestijfd.

Schep de sinaasappel marmelade in een steelpan en verwarm deze op laag vuur. Roer er wat mandarijnsap door tot een licht gebonden saus ontstaat. Laat de saus afkoelen tot lauwwarm. Haal de taart uit de koelkast en snijd hem in stukjes. Laat de mandarijnen uit het twee blik uitlekken en garneer hier de taartpuntjes mee. Schenk wat van de saus over de taartpuntjes.

Mobiele versie afsluiten