Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Thuis gemaakte zachte bagels met sesam

Thuis gemaakte zachte bagels met sesam

Een bagel is een broodje met een gat erin. Qua vorm lijkt hij veel op de donut (deze toevallig niet) en wordt hier vaak mee verward. De bagel wordt niet gefrituurd. Bagels hebben een gezond imago, ze kunnen op vele manieren worden belegd.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voor deeg: Melk, water, suiker en gist samen mengen in een deegkom en daarna 10 min laten staan.

Stap2

Nu de olie, losgeklopte eiwit, yoghurt en zout erbij mengen. Vervolgens de bloem erbij, dan in kneedmachine 10 min kneden. Doe in een kom, laat 1 uur rijzen.

Stap3

Haal bolletjes (even groot als een ei) uit. Laat ze 10 min afgedekt staan. Maak ze vervolgens plat tot rechthoek besmeer met beetje boter.

Stap4

Rol op tot lange rolletje. Laat opnieuw afgedekt 10 min staan.

Stap5

Rol dan elk rolletje uit tot dunne staaf +/_ dikte van je vinger. Neem 2 stuks. Rol die om elkaar heen. Het einde druk je aan elkaar vast. Leg ze op bakpapier op bakplaat, trek ze beetje uit in midden zodat je een mooie ronding erin hebt. Dek ze af en laat ze 1 uur rijzen.

Stap6

Eidooier mix: 2 eidooiers mengen met 1 eetlepel olie en 1 koffielepel azijn.

Besmeer ze nu met eidooiermix. Bestrooi ze vervolgens met beetje sesam.

Stap7

Bak ze in voorverwarmde oven af op 175 gr totdat ze mooi goudbruin zijn +/_ 25 a 30 min ❤

 

Mobiele versie afsluiten