Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Zalmbuideltjes met Hollandse garnalen (foto’s).

Zalmbuideltjes met Hollandse garnalen (foto's).

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in hele kleine blokjes.

Roer de mayonaise, ketchup door elkaar tot een sausje. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.

Doe 3 flinke eetlepels van deze saus in een kom, samen met de garnalen en tomaten. Knip de bieslook erboven en schep alles door elkaar.

 

Bedek een klein schaaltje met een vel plastic folie.

Belg het schaaltje met 1/4 deel van de gerookte zalm en laat de zalm iets overhangen.

Schep 1/4 deel van het garnalenmengsel erin.

Vouw de zalm er overheen.

Pak de folie op en draai strak op tot een bolletje. Maak er zo nog 3 en bewaar ze tot gebruik (omgekeerd) in de koelkast.


Serveertips
Verdeel wat sla over 4 bordjes. Haal de buideltjes uit de folie en leg ze met de mooie kant boven op de sla. Garneer met een mooi gedraaid schijfje citroen en een sprietje bieslook.

Leuk als VOORGERECHT…. maak ze dan alleen iets kleiner, dus kleiner schaaltje gebruiken! Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten