Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Zoete broodjes

Zoete broodjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de lauwe melk, olie, ei, suiker en zout in een kom. Meng dit goed door elkaar. zeef de bloem met de bakpoeder en gist er boven, kneed dit tot een zeer soepel deeg. LET OP!!! Het deeg mag niet te hard zijn, het moet wat plakkerig zijn. Laat het in een afgedekte kom, met een zak eromheen rijzen. ongeveer een uur.

Besmeer je handen met zonnebloem olie en maak van  het deeg, kleine bolletjes en leg ze op een bakplaat. Het makkelijkste is ze in aluminium bakjes te doen. Er passen er 9 op een bakplaat. Laat ze nogmaals goed rijzen. ongeveer een uur.

Verwarm de oven goed voor.

Bestrijk de broodjes met eidooier, en bak ze op 175 graden, ongeveer een half uurtje. Je ziet zelf wanneer ze een mooi goudbruin kleurtje hebben.

Dit zijn echt heerlijke broodjes, je moet er wel tijd voor nemen.

Mobiele versie afsluiten