Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Aardappelbroodjes

Aardappelbroodjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappels gaar en purreer ze met de halve beker melk tot een glad beslag.

Doe in een grote teil, eieren, suiker, olie, aardappelpurree, melk, gist/bakpoeder, in deze volgorde en roer elke keer (niet te hard).

Zeef de meel apart 2x en voeg deze beetje bij beetje toe. Bijvoorbeeld eerst iets meer dan de helft in een keer en dan beetje bij beetje tot je een mooi samenhangend deeg hebt.

Het mag niet te stevig worden!! Het zal wel plakkerig zijn.

Dit deeg is vrij Moeilijk handelbaar.

Laat het deeg even 5 minuten rusten.

Vet je handen met olie in en kneed het deeg met je vusiten voor zeker 10 minuten.

Bedek je ovenplaten met bakpapier. Vorm mooie rondjes van het deeg en leg ze met ruime afstand van elkaar op de bakplaten.

Dek de broodjes af met grote (vuilnis) zakken.

Laat ze ongeveer 1, 5 tot 2 uur rijzen.

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Bestrijk je broodjes met eigeel en eventueel kan je ze bestrooien met sesamzaad.

Bak ze in 15-20 minuten mooi gaar en bruin.

Na het bakken even laten afkoelen en als ze afgekoeld zijn afdekken met folie.

ze zijn echt lekker!!

Mobiele versie afsluiten