Aardappelbroodjes

2005-12-17
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 3 aardappels+ halve beker melk
    3 eieren
    1 beker lauwwarme melk
    1,5 beker suiker
    1 beker olie
    2 gistzakjes van 7 g per stuk
    2 bakpoederzakjes
    snufje zout
    800 g tot iets meer dan 1 kg meel
    een theelepel anijs voor de smaak, hoeft niet.

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappels gaar en purreer ze met de halve beker melk tot een glad beslag.

Doe in een grote teil, eieren, suiker, olie, aardappelpurree, melk, gist/bakpoeder, in deze volgorde en roer elke keer (niet te hard).

Zeef de meel apart 2x en voeg deze beetje bij beetje toe. Bijvoorbeeld eerst iets meer dan de helft in een keer en dan beetje bij beetje tot je een mooi samenhangend deeg hebt.

Het mag niet te stevig worden!! Het zal wel plakkerig zijn.

Dit deeg is vrij Moeilijk handelbaar.

Laat het deeg even 5 minuten rusten.

Vet je handen met olie in en kneed het deeg met je vusiten voor zeker 10 minuten.

Bedek je ovenplaten met bakpapier. Vorm mooie rondjes van het deeg en leg ze met ruime afstand van elkaar op de bakplaten.

Dek de broodjes af met grote (vuilnis) zakken.

Laat ze ongeveer 1, 5 tot 2 uur rijzen.

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Bestrijk je broodjes met eigeel en eventueel kan je ze bestrooien met sesamzaad.

Bak ze in 15-20 minuten mooi gaar en bruin.

Na het bakken even laten afkoelen en als ze afgekoeld zijn afdekken met folie.

ze zijn echt lekker!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 172
Beoordeel dit recept

172 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (64)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 17-12-2005

    zooooooooo de aardappelbroodjes! ik heb ze ooit geprobeerd en…ze zagen er echt niet zo uit. ze waren ook heel erg mislukt

  2. Geplaatst door tangia aan 18-12-2005

    dit ga ik zekers proberen.Lekkkkker

  3. Geplaatst door Receptenchick aan 18-12-2005

    AAAAAAAAAAH Yesss yessss eindelijk zijn ze er ik heb ze 2 jaar geleden ofzo geprobeerd daarna had ik het recept niet meer. Heeel erg bedankt meid!

  4. Geplaatst door mrskarima aan 21-12-2005

    ik heb ze eerder gemaakt maar als ik er bolletjes van maakte liep het deeg uit(het bleef geen bolletje, maar werd een pannekoek) maar toen heb ik ze toch in de oven gebakken en ze waren heerlijk luchtig.wat heb ik toen verkeerd gedaan? en wat voor maat glas gebruik je?

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-12-2005

    Ik denk dat je teveel olie hebt gebruikt bij het kneden.
    Van de olie lopen ze ook uit.
    Ik gebruik een plastic beker, die je bij dirkson/dirk van den broek kan kopen.
    Ik geloof dat er ongeveer 250-300 gram suiker in kan..

  6. Geplaatst door sami aan 22-12-2005

    ik heb ze gemaakt ze waaren zo lekker madame cuisine. in een keer gelukt

  7. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-12-2005

    Goed zo!! Goed gedaan, Sami!!
    Ze zijn heerlijk!

  8. Geplaatst door sami aan 23-12-2005

    ik heb ze vandaag weer gemaakt mijn man vind het zo lekker. ik heb er ook wat rozijnen in gedaan je weet niet wat je mist

  9. Geplaatst door charmed one aan 26-12-2005

    madam cuisinne mag je het deeg kneden of moet je het net als bij de donuts roeren?
    alvast bedankt

  10. Geplaatst door 311276 aan 28-12-2005

    madam cuisine ik heb deze broodjes gemaakt, maar tijdens het bakken in de oven zijn ze aan de bovenkant open gebarsten hoe kan dit? Verder zijn ze wel lekker hoor.

  11. Geplaatst door Rzinia aan 02-01-2006

    Ik heb ze een keer gemaakt en ze mislukte. toevallig heeft mijn ma dit recept gekregen en ze zijn heeeeerlijk!!!

    ik heb nog een hele bord meegekregen en mijn man en ik hebben ze helemaal opgegeten.

  12. Geplaatst door tangia aan 04-01-2006

    ik wil deze nu maken…wie kan me snel helpen?

    welke bekers gebruik je? (grootte ongeveer zeggen)

    en er staat 175 geraden in de oven….heb jij heteluchtoven of elektrische?? (want verschilt 20 geraden)

    alvast bedankt

  13. Geplaatst door sihamkleuter aan 05-01-2006

    tangia, in die bekers gaan ongeveer
    250ML
    Ze heeft een elektrische oven met hetelucht. Maar volgens mij zet ze de hetelucht altijd uit.

  14. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-01-2006

    Klopt, ik doe op gewone ovenstand.
    boven en onderwarmte en dan op 175 graden.

  15. Geplaatst door 311276 aan 06-01-2006

    madam cuisine zou je alsjeblieft mijn vraag willen beantwoorden die ik op 28 december 2005 heb gesteld?

  16. Geplaatst door Ahlam aan 10-03-2006

    Ik heb die broodjes ook gemaakt en waren heerlijk…je hebt echt lekkere recepten.

  17. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-06-2006

    311276, Sorry, ik heb je vraag over het hoofd gezien…

    Als de broodjes aan de bovenkant barsten:
    Dan komt dat omdat ze nog niet goed gerezen zijn. Ze gaand an door de warmte in de oven rijzen en dan barsten ze.
    Dus laat ze de volgende keer wat langer rijzen of zet ze op een warmere plek

  18. Geplaatst door konijntje aan 12-09-2006

    ik ga ze vandaag inchaallah proberen.hoop dat het lukt .ik laat je wel weten of ze gelukt zijn .bedankt nog MC.

  19. Geplaatst door konijntje aan 13-09-2006

    hamdoelilah ze zijn gelukt.mijn moeder kon er niet van afblijven.

  20. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 14-09-2006

    goed zo konijntje!!

    Mijn moeder is er ook gek op!!

  21. Geplaatst door sara6 aan 14-09-2006

    slm ladys..dus met een beker bedoelen jullie een theemok van 250 ml??

    alvast Bedankt

  22. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 14-09-2006

    In mijn beker, dat zijn die plastice die je bij dirk van den Broek kan kopen gaat 200 ml water.

  23. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 16-10-2006

    Hoi,
    hoeveel broodjes krijg je van deze hoeveelheid ingrediënten?

  24. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 20-10-2006

    het ligt eraan hoe groot/klein je ze maakt. Ik krijg er ongeveer 24 van

  25. Geplaatst door **noura** aan 06-11-2006

    Salaam/hoi

    Hoeveel gram zit er in de bakpoederzakjes die jij gebruikt?

  26. Geplaatst door Zakia aan 17-11-2006

    Meiden een tip: Je kan ipv aardappelen ook kant en klare aardappelpuree gebruiken. Je kan bij elke supermarkt een doos met kant en klare aardappelpuree halen. Geloof me, het doet niets af aan de smaak.:)

  27. Geplaatst door miss belgica aan 02-02-2007

    als ik nou alle ingredienten halveer om er minder broodjes uit te kunnen maken. Lukt het dan ook?

  28. Geplaatst door saartje01 aan 13-02-2007

    ik heb ze gemaakt en het is gelukt en ze zijn zo makkelijk te maken en waren nog lekker ook dankje wel voor het zetten x

  29. Geplaatst door selma_30 aan 14-02-2007

    salam,madam cuisine, kun je de broodjes ook in z;on ronde electrische oven .z;on turkse oven .mijn oven is namelijk kapot.

  30. Geplaatst door zainab aan 16-06-2007

    ik heb de broodjes ook gemaakt ze zijn echt heerlijk het enige punt is dat je de oven wel goed in de gaten moet houden want ze worden wel snel bruin

  31. Geplaatst door kauthar aan 02-08-2007

    heb ze vandaag geproefd!! nou hartstikke lekker!! ben benieuwd of zo ook zo smaken als ik ze zelf maak……

  32. Geplaatst door Ilhame aan 21-08-2007

    Zou je de deeg ook in de deegmixer maken?

  33. Geplaatst door kauthar aan 24-09-2007

    nou ik heb ze ook gemaakt… en het deeg is inderdaad wel moeilijk
    maar verder heeeeeeel lekker

  34. Geplaatst door Amalia aan 26-09-2007

    De broodjes zijn heeeeeeeeeeeeeerlijk!
    Bedankt voor het recept!
    Liefs, Amal

  35. Geplaatst door mila23 aan 10-10-2007

    mmmmmmmmmm, ik heb ze gemaakt wat zijn die leeeeeekker!!!! normaal lukt mij een recept nooit de eerste keer, dit keer waren ze perfect!! heb er ook rozijnen bij gedaan, verrukkelijk!! m’n complimenten!!!!

  36. Geplaatst door mootje06 aan 28-02-2008

    dankje voor het recept, ik heb ze nu al 2 keer gemaakt en ze waren heel erg lekker.

  37. Geplaatst door sara38 aan 05-10-2008

    ik ga ze nog uitproberen

  38. Geplaatst door soulia aan 05-10-2008

    dit moet bij deegwaren

  39. Geplaatst door keukenprinses 2 aan 14-10-2008

    Allereerst wil ik MADAME CUISINE bedanken voor het het heerlijke recept. Eens wat anders dan al die koekjes. Ik heb ze ook zelf gemaakt op Suikerfeest en daarna nog meerdere malen. Kinderen smullen ervan. Ik heb een bord met die broodjes aan mijn buurvrouw gegeven. Nou, ze wilde gelijk het recept. ze heeft ze gelijk de volgende dag gemaakt. EEN TIP VOOR IEDEREEN : maak die bolletjes wel klein, want ze rijzen enorm (tbarkallah. Veel succes iedereen met het maken van dit recept.

  40. Geplaatst door taourirt aan 14-10-2008

    mij lukken broodjes niet ,maar ik ga deze zeker uit proberen

  41. Geplaatst door taourirt aan 14-10-2008

    kan iemand mij zeggen hoe groot de beker is ,en hoeveel broodjes krijg ik er ongeveer uit

  42. Geplaatst door sadiye aan 30-10-2008

    ik ga het ook proberen hmm lijk me erg lekker

  43. Geplaatst door sadiye aan 01-11-2008

    ik ben deze nu aan het maken 😀

  44. Geplaatst door sadiye aan 01-11-2008

    ik heb hem gemaakt en hij is alleen open gebarst aan de bovenkant wat heb ik fout gedaan??Maar hij is voorderest wel heel erg lekker en zacht.Dankjewel voor het receptje 😀

  45. Geplaatst door Laila7789 aan 11-12-2008

    Salam oe 3aleekoem.
    Ik had een vraagje over het gistzakje waar je het over hebt in je recept. Er staat een gistzakje van 7 gram. Welke gist bedoel je daarmee en waar kan ik die halen. Alvast bedankt. X

  46. Geplaatst door sihamkleuter aan 11-12-2008

    die groene zakjes bij de uspermakrt bij waar de bakpoeder ook ligt, bij de super, de albert heijn etc.

  47. Geplaatst door Laila7789 aan 11-12-2008

    ooh van dr. oetker (als het goed is) Shokran

  48. Geplaatst door OemIlyas aan 05-01-2009

    so ik krijg gelijk zin om dit te maken na deze positieve reacties!!ga het deze week inhaa Allah zeker proberen!

    slm

  49. Geplaatst door gypsymeid aan 15-01-2009

    Ik ben echt slecht in de keuken maar deze broodjes lukken me altijd. Ik verdubbel het recept 1 of 2x en de rest vries ik zo lang in aangezien deze broodjes echt anders binnen een dag op zijn.

  50. Geplaatst door gypsymeid aan 15-01-2009

    En ik doe altijd wat meer suiker erin aangezien ik echt een zoetekauw ben:d

  51. Geplaatst door iqra80 aan 30-01-2009

    ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk!!!

  52. Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009

    deze ben ik nu aan het maken hahahah

  53. Geplaatst door xHAYATT aan 04-08-2009

    Ik heb ze net gemaakt haha.
    Lekker!

  54. Geplaatst door annemarie aan 27-08-2009

    salaam meiden!
    ik heb zojuist deze heerlijke broodjes gebakken, ze zien er goed gelukt uit, alleen kan ik ze nog niet proeven…bijna is het weer etenstijd insh’Allah!
    ik heb trouwens de ingredienten gehalveerd aangezien mijn oven erg klein is…maar ik heb nog 20 broodjes, dus 3 x een lading in de oven gehad,haha!
    en ipv anijs heb ik iets wat kaneel erin gedaan…
    allemaal nog een gezegende ramadan!!

  55. Geplaatst door Najat! aan 17-09-2009

    Ik ga ze meteen proberen!
    Bedankt!

  56. Geplaatst door saidahassan aan 19-11-2009

    eindelijk heb ik de recept gevonden mmm

    maar ik heb nog en vraagje zit er ook safraan in vanwegen de kleur?

  57. Geplaatst door Mounake aan 25-07-2011

    vraagje : kan je ze ook met zelfrijzende bloem maken ( kheb niets anders meer in huis )

  58. Geplaatst door oumilias aan 30-01-2012

    Salam wa Aleikoum, dit is de eerste keer dat ik deze site heb bekeken en ik ben er blij mee. Heb al meerdere dingen uitgeprobeerd (ik was te enthousiast) en het lukte iedere keer. Bedankt!!!

  59. Geplaatst door ouachi aan 26-03-2012

    Ik ga deze broodjes uitproberen, ik hoop dat het gaan lukken hihi.

  60. Geplaatst door koffiepot 123 aan 17-11-2013

    hoi een vraagje wat is arabgom

  61. Geplaatst door koffiepot 123 aan 17-11-2013

    en waar koop je die bedankt geweldig site is dit

  62. Geplaatst door koffiepot 123 aan 17-11-2013

    SORRY BEGIN PAS TE KOKEN WAT IS MAZHAR

  63. Geplaatst door linamae aan 13-12-2014

    Ik heb ze gemaakt ze waren super hard!! Wat ging er mis??? Help

  64. Geplaatst door truus aan 03-01-2017

    Maak deze broodjes regelmatig. Altijd een succes bij de thee en koffie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.