Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

2025-01-24
  • Opbrengst : 4 personen
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 35m
  • Klaar in : 50m
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren is een iconisch gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is geliefd vanwege de rijke smaken en eenvoudige bereiding. Deze traditionele tajine bevat perfect gekruide gehaktballetjes (kefta) in een smaakvolle tomatensaus. Het geheel wordt afgemaakt met zachtgekookte eieren. Kruiden zoals komijn, paprikapoeder en koriander geven het gerecht een heerlijke geur. Ze nemen je meteen mee naar de straten van Marokko. Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren wordt vaak geserveerd met vers gebakken Marokkaans brood. Dit is ideaal om de saus mee op te deppen. Dit gerecht is eenvoudig te bereiden en perfect voor een familiediner of een speciale gelegenheid.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
  • 1 bosje verse peterselie, fijngesneden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • 500 g tomaten, geraspt of uit blik
  • 3 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl suiker
  • 1 glas water

Werkwijze

Stap1

Meng het gehakt met ui, knoflook, koriander, peterselie, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, gemberpoeder, zout en peper. Vorm kleine gehaktballetjes en zet apart.

Stap2

Verhit de olijfolie in een tajine of diepe pan en voeg de geraspte tomaten, tomatenpuree, suiker en een glas water toe. Laat het sudderen op middelhoog vuur gedurende 15 minuten.

Stap3

Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat ze zachtjes garen gedurende 20 minuten met het deksel op de pan.

Stap4

Maak kleine kuiltjes in de saus en breek de eieren erin. Laat het geheel sudderen tot de eieren de gewenste gaarheid hebben bereikt.

Stap5

Garneer met extra koriander en serveer warm met Marokkaans brood.

Serveertip:
Serveer deze Tajine met Eieren met vers Marokkaans brood en een frisse salade voor een complete maaltijd. Een glas traditionele muntthee maakt de maaltijd helemaal af.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Eiwitten

    25 g
  • Koolhydraten

    30 g
  • Vetten

    18 g
  • Vezels

    6 g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.