De Marokkaanse Tajine van Bissara

2024-12-09
  • Opbrengst : 1 tajine van 4 porties
  • Porties : 4 personen
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 2m
  • Klaar in : 2m
Beoordeel dit recept:

De Marokkaanse Tajine van Bissara (Erwtensoep) is een eenvoudig maar voedzaam gerecht, geliefd in heel Marokko. Deze traditionele maaltijd bestaat uit romige bessara, gemaakt van gedroogde tuinbonen of spliterwten, en wordt geserveerd in een tajine met een royale scheut olijfolie en een vleugje komijnpoeder. Het is een perfecte combinatie van comfort food en authentieke Marokkaanse smaken. Dit gerecht, populair als ontbijt of lichte maaltijd, laat de eenvoud van de Marokkaanse keuken schitteren. Maak dit recept van Tajine.nl en breng een stukje Marokko naar jouw tafel!

Ingrediënten

  • 500 g gedroogde tuinbonen of spliterwten
  • 1 liter water
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen komijn (plus extra voor garnering)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2 el olijfolie (plus extra voor serveren)
  • Zout naar smaak
  • Optioneel: brood om te serveren

Werkwijze

Stap1

Was de gedroogde tuinbonen of spliterwten grondig en laat ze 6-8 uur weken in ruim water. Giet af en spoel.

Stap2

Plaats de tuinbonen in een tajine of een diepe pan. Voeg 1 liter water, knoflook, komijn, paprikapoeder, kurkuma en zout toe.

Stap3

Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bonen 1,5 tot 2 uur zachtjes koken, tot ze volledig zacht zijn. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

Stap4

Gebruik een staafmixer of stamper om de bessara glad te maken. Voeg de olijfolie toe en roer goed door.

Stap5

Serveer de bessara warm in een tajine. Garneer met extra olijfolie en een snufje komijnpoeder.

Serveertip:

Serveer de bessara warm met vers gebakken Marokkaans brood. Het is heerlijk om in de romige bessara te dippen! Voeg een salade van gegrilde paprika en uien toe voor een extra smaakdimensie.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.7 / 5)

4.7 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Eiwit

    15 g
  • Vet

    10 g
  • Koolhydraten

    25 g
  • Vezels

    7 g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.