Rode kool met appel
2006-01-22- Keuken: Nederlandse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 8 personen
Ingrediënten
- 1 verse rode kool
2 appels, geschild en in partjes gesneden
Zout en peper
2 el suiker
Scheutje azijn
2 laurierblaadjes
Paar kruidnagels
Werkwijze
Stap1
Haal de buitenste bladeren van de kool af en snijd het harde stuk onderin eruit. Snijd het in stukken en hak het fijn in de keukenmachine (met het hakmes).
Doe het in een grote pan met water (niet te veel) en voeg de appelpartjes en zout en peper toe.
Breng het aan de kook. Doe dan laurierblaadjes, azijn en kruidnagels erbij en zet het vuur laag, maar laat het nog wel pruttelen.
Laat het met de deksel erop ongeveer een uur stoven op laag vuur.
Lekker met gekookte aardappels en gehaktballen, kip/kalfschnitzel, worstjes enz.
Dit is overigens wel voor 8 personen ofzo. Wij zijn met zn vieren en vriezen wat over is in.
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
2 keer beoordeeld
Geplaatst door elviarr aan 18-02-2007
lekker, ben gek op rodekool alleen ipv van appeltjes liefs dun gesneden halal knakworstjes..
Geplaatst door kadilin aan 03-01-2008
bismillah , Vandaag is het hier in Marokko hardstikke koud en het regent pijpestelen. Nederlandse zenders storen dus maar eesn alle recepten van tajin aan het doorlopen. Kom ik da
Geplaatst door kadilin aan 03-01-2008
er ging even iet mis er is steeds een kleine stroomonderbreking.
daar echt mijn lievelingseten tegen. Jammer in Marokko kan je geen rode kool kopen. Weet je wat hier ook lekker bij is Hachee ook echt Nederlands is een stoofpot van uien en stukjes rundvlees. Echt meiden als ik daar aan denk loopt het water me uit de mond.