Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Aardappelröstikoekjes

Aardappelröstikoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Was de aardappels en kook ze in hun schil in ongeveer 15 minuten half gaar.

Haal daarna de schil eraf en laat ze helemaal afkoelen in de koelkast. Snijd de ui fijn en bak met de kerrie in wat olie in een koekenpan op middelmatig vuur. Rasp de afgekoelde aardappels en roer het uimengsel erdoor.

Breng op smaak met zout en peper. Verhit dan de olie en maak in je handen dikke stevige "koekjes" van het aardappelmengsel en bak ze in de olie aan beide zijden goudbruin.

Let op: aan het begin is het erg Moeilijk om goede röstikoekjes te krijgen.

Als het echt niet lukt en ze vallen uit elkaar, neem dan een half ei en klop dat los. Doe dat erdoor heen en maak hoopjes van het mengsel in de koekenpan.

Als het goed is moet het dan wel lukken om ze heel te houden.

Mobiele versie afsluiten