Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Aardbeien-plaattaart

Aardbeien-plaattaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien en maak dan rijtjes van 3 plakjes naast elkaar (je houdt er 1 over voor het steeltje). Rol ze uit tot 1 lap en snijdt er een grote aardbei uit. Maak van het overgebleven plakje een steeltje met blaadjes. Rol de randjes naar binnen zodat je een hogere rand krijgt. Plak het steeltje met wat water op de aardbei en prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg dan bakpapier dat iets groter is dan de aardbei erop. Strooi hierop de blindbakvulling (bijvoorbeeld rijst of gedroogde erwten).

Bak hem 30 minuten in de oven. Snijdt ondertussen de aardbeien in plakjes. Mix de eidooiers met de suiker en voeg beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel en de melk toe. Goed mixen en in en pan aan de kook brengen. 3 minuten laten koken, maar BLIJF GOED ROEREN!! anders krijg je klonten. Mocht je toch klontjes hebben, haal de dikke crème dan door een zeefje. Laat de crème afkoelen en roer en af en toe in. Haal de aardbei uit de oven en verwijder het bakpapier met de vulling. Strijk de crème uit over de aardbei en verdeel hierover de aardbeiplakjes.

Mocht het steeltje van de aardbei zijn gevallen tijdens het bakken, plak m dan vast met een beetje crème. Bestrooien met poedersuiker en klaar!! Ik vind m zelf echt heerlijk, vooral als het beetje warm weer is.

Je kan hierbij je fantasie gebruiken: maak een appelvorm en beleg met partjes appel, maak een ronde vorm en beleg met schijfjes banaan, maak een perzikvorm en beleg met schijfjes perzik enz. Je kan ook minigebakjes ervan maken. Maak dan van elke vel bladerdeeg een aardbei en beleg deze met de creme en stukjes aardbei.

Mobiele versie afsluiten