Ingrediënten
- - 110 gr gemalen amandelen
- 160 gr bruine basterdsuiker
- 280 gr meel
- 25 gr maizena
- 225 gr gezouten boter, op kamertemperatuur (of ongezouten boter met 1/2 tl zout erin)
- 1 tl amandel- extract
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr melk chocolade
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven vooraf op 180 graden Celsius. Klop de boter romig en zacht, voeg dan de suiker toe. Klop tot de massa romig is en de suiker gedeeltelijk is opgelost.
Voeg dan de extracten toe en roer door tot deze goed met het botermengsel is vermengd. Zeef de bloem en maizena bij elkaar, roer de amandelen erbij. Roer het bij het botermengsel tot alles goed is vermengd en een romige, zachte deeg is ontstaan.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.
Haal de shortbread daarna uit de oven en verwijder de bakpapier en laat het op een rooster afkoelen. Snij ze daarna in kleine srukjes.
Smelt au bain marie de chocolade en dip de koek in de chocolade of ga druppelend kriskras over de shortbread!