Amandel-shortbread met Chocolade-dipping

2005-10-05
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 110 gr gemalen amandelen
    - 160 gr bruine basterdsuiker
    - 280 gr meel
    - 25 gr maizena
    - 225 gr gezouten boter, op kamertemperatuur (of ongezouten boter met 1/2 tl zout erin)
    - 1 tl amandel- extract
    - 1 tl vanille-extract
    - 100 gr melk chocolade

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven vooraf op 180 graden Celsius. Klop de boter romig en zacht, voeg dan de suiker toe. Klop tot de massa romig is en de suiker gedeeltelijk is opgelost.

Voeg dan de extracten toe en roer door tot deze goed met het botermengsel is vermengd. Zeef de bloem en maizena bij elkaar, roer de amandelen erbij. Roer het bij het botermengsel tot alles goed is vermengd en een romige, zachte deeg is ontstaan.

Bekleed de bakvorm met bakpapier en doen de mengsel erin, strijk het even glad. Bak de in 25- 30 minuten goudbruin.

Haal de shortbread daarna uit de oven en verwijder de bakpapier en laat het op een rooster afkoelen. Snij ze daarna in kleine srukjes.

Smelt au bain marie de chocolade en dip de koek in de chocolade of ga druppelend kriskras over de shortbread!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (10)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 06-10-2005

    ziet er lekker uit. lijkt me ook niet moeilijk te maken.

  2. Geplaatst door Rzinia aan 06-10-2005

    dit ziet er heeeeeeeerlijk uit

  3. Geplaatst door saadia29 aan 06-10-2005

    Ziet er heerlijk uit hmmm……….

  4. Geplaatst door miss_rif22 aan 06-10-2005

    je bedoelt toch maizena in plaats van maïzena?

    zier er wel lekker uit zeg

  5. Geplaatst door miss france aan 09-10-2005

    lekker lijkt het me, ga het a.s week proberen incha Allah

  6. Geplaatst door nadia aan 14-10-2005

    ziet er leuk uit met de chocola!

  7. Geplaatst door sushimoon aan 15-10-2005

    ja, ik bedoel maizena! typfoutje. is erg makkelijken gaat er goed in!

  8. Geplaatst door prinses nisrin aan 19-10-2005

    het lijkt mij heerlijk! ik ga het eens snel uit proberen. Ik heb een stom vraagje: moet het op een ronde bak blik voor taart? of wat voor een vorm? alvst bedankt! liefs nisrin.

  9. Geplaatst door Nisar aan 26-03-2006

    Ziet er heerlijk uit… Choukran voor je recept…

    Nisar

  10. Geplaatst door sadiye aan 22-11-2008

    hmm ziet er heerlijk uit

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.