Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Amandeldiamanten

Amandeldiamanten

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermeng de zachte roomboter met de suiker, de eigelen, de vanillesuiker en het bakpoeder.
Mix alles goed door elkaar en voeg er beetje bij beetje de gezeefde bloem aan toe.
Maak kleine balletjes van het deeg.
Haal de balletjes door het losgeklopte eiwit en dan door de grofgehakte amandelen.
Maak een klein kuiltje met je vinger in het midden van elk balletje.
Leg de balletjes op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat ze afkoelen op een rooster.

TIP: haal op de helft van de baktijd de bakplaat nog even uit de oven en druk nogmaals een kuilte in het midden van elk balletje en zet vervolgens weer terug in de oven om verder te bakken.

Afwerking:
Doe de abrikozenjam en de suiker in een pannetje, verwarm het geheel en haal van het vuur af als het begint te koken.
Schep een klein beetje van de hete jam in het kuiltje in het midden van elk koekje.
In plaats van abrikozenjam kan je natuurlijk ook een andere jam kiezen zoals aardbeien, pruim, etc.
Maar je kunt ook wat chocolade smelten en de kuiltjes daarmee vullen

Mobiele versie afsluiten