Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met al-ied (suikerfeest) gemaakt of voor bruiloften/geboortefeestjes.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Amandelen vlak voor gebruik schillen, wassen, goed drogen in proper keuken handdoek en fijnmalen dan lukken ze beter vind ik persoonlijk.

Stap2

Amandelen fijnmalen samen met suiker en citroenschil. Alles samen mengen bolletjes maken door gezeefde poedersuiker rollen en op bakpapier op bakplaat en lichtjes indrukken moeten rond blijven.

Stap3

Bak op 150 gr als ze omhoog komen oven op 130 gr zetten niet lang bakken mogen niet bruin worden laat volledig afkoelen op bakplaat.

Mobiele versie afsluiten