Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

2018-03-03
  • Opbrengst : 63
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met al-ied (suikerfeest) gemaakt of voor bruiloften/geboortefeestjes.

Ingrediënten

  • - 500 geschild amandel
  • - 250 fijne suiker
  • - 3 eidooier
  • - 1 citroenschil fijn geraspt
  • - 1 ei
  • - 1/4 koffielp bakpoeder
  • - 1/4 Marokkaanse theeglas (50 gr) gesmolten boter

Werkwijze

Stap1

Amandelen vlak voor gebruik schillen, wassen, goed drogen in proper keuken handdoek en fijnmalen dan lukken ze beter vind ik persoonlijk.

Stap2

Amandelen fijnmalen samen met suiker en citroenschil. Alles samen mengen bolletjes maken door gezeefde poedersuiker rollen en op bakpapier op bakplaat en lichtjes indrukken moeten rond blijven. Amandelghribya gerold in poedersuiker

Stap3

Bak op 150 gr als ze omhoog komen oven op 130 gr zetten niet lang bakken mogen niet bruin worden laat volledig afkoelen op bakplaat.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 23
Beoordeel dit recept

23 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.