Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

2018-03-03
  • Opbrengst : 63
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met al-ied (suikerfeest) gemaakt of voor bruiloften/geboortefeestjes.

Ingrediënten

  • - 500 geschild amandel
  • - 250 fijne suiker
  • - 3 eidooier
  • - 1 citroenschil fijn geraspt
  • - 1 ei
  • - 1/4 koffielp bakpoeder
  • - 1/4 Marokkaanse theeglas (50 gr) gesmolten boter

Werkwijze

Stap1

Amandelen vlak voor gebruik schillen, wassen, goed drogen in proper keuken handdoek en fijnmalen dan lukken ze beter vind ik persoonlijk.

Stap2

Amandelen fijnmalen samen met suiker en citroenschil. Alles samen mengen bolletjes maken door gezeefde poedersuiker rollen en op bakpapier op bakplaat en lichtjes indrukken moeten rond blijven. Amandelghribya gerold in poedersuiker

Stap3

Bak op 150 gr als ze omhoog komen oven op 130 gr zetten niet lang bakken mogen niet bruin worden laat volledig afkoelen op bakplaat.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 23
Beoordeel dit recept

23 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.