Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes
2018-03-03- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 63
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 25m
- Klaar in : 60m
Het recept van amandelghribya of amandelkoekje, een van de bekendste Marokkaanse koekjes. Wordt vaak met al-ied (suikerfeest) gemaakt of voor bruiloften/geboortefeestjes.
Ingrediënten
- - 500 geschild amandel
- - 250 fijne suiker
- - 3 eidooier
- - 1 citroenschil fijn geraspt
- - 1 ei
- - 1/4 koffielp bakpoeder
- - 1/4 Marokkaanse theeglas (50 gr) gesmolten boter
Werkwijze
Stap1
Amandelen vlak voor gebruik schillen, wassen, goed drogen in proper keuken handdoek en fijnmalen dan lukken ze beter vind ik persoonlijk.
Stap2
Amandelen fijnmalen samen met suiker en citroenschil. Alles samen mengen bolletjes maken door gezeefde poedersuiker rollen en op bakpapier op bakplaat en lichtjes indrukken moeten rond blijven.
Stap3
Bak op 150 gr als ze omhoog komen oven op 130 gr zetten niet lang bakken mogen niet bruin worden laat volledig afkoelen op bakplaat.
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
23 keer beoordeeld