Apfelstrudel met fotos
2005-10-17- Keuken: Austria
- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Apfelstrudel (of appelstrudel) is een traditionele Oostenrijkse gebaksoort, die vooral erg populair is in Wenen. Apfelstrudel bestaat uit zeer dun deeg, plakjes appel en rozijnen.
Ingrediënten
- - Bladerdeeg of la pâte feuilleté ( zelf gemaakt)
- 1glas rozijnen
- 1/2 glas suiker
- 1el kaneel
appels gesneden
- 1 ei
Werkwijze
Stap1
Zie je de foto's:
1: Vulling: men ingrediënten met elkaar
2: Deeg beboteren
3: Vulling aan de zijkant plaatsen
4: vouw het deeg om de vulling, en snee een paar openingen aan de bovenkant
5: bestrijken met losgeklopte eidooier (met paar druppels water).
6: hier het resultaat, eet smakelijk
Gemiddelde waardering
(4.2 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door chefkokkin aan 17-10-2005
echt heerlijk, welke bladerdeeg gebruik je hiervoor?
Geplaatst door Goegie* aan 18-10-2005
mmmmmmmhh ziet dat er lekker uit seg!
Geplaatst door ladie_perfect aan 18-10-2005
Kan je ook gewoon die bladerdeeg kopen in de winkel.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 18-10-2005
Je kan ook bladerdeeg uit de winkel kopen. Je kan dan de plakjes met een deegroller, aan elkaar vast maken.
Maar eigen deeg is lekkerder.
Klik op de link hierboven aan het recept van oemnizar en dan zie je een hele beschrijving van het deeg.
Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005
ja dames, het is echt lekker, je kan ook gewoon bladerdeeg kopen maak niet uit welke merk is dat, of kan je hem zelf maken.
Nou dames succes.
Groetjes
Geplaatst door ikram aan 07-05-2006
ik krijg die bescrijving niet van die deeg het doet het niet bij mij :(:(
Geplaatst door Nassira078 aan 16-07-2006
bij mij ook niet 🙁 ik zou het zo graag willen proberen.. wie kan me helpen ??
🙁
Geplaatst door fati aan 11-08-2006
salaamoeykoem
het ziet er echt heerlijk uit kan je mij de juiste recepten geven van die deeg aub want ik klik op die en het lukt ni,,,alvast bedankt
Geplaatst door Hind aan 19-09-2006
Salam. Het ziet er heerlijk uit. Ik zou het graag maken voor in Ramadan, maar als ik op die link klik krijg ik een foutmelding. LIeve, lieve, lieve Madame Cuisine, zou je het recept van dat deeg willen plaatsen. Bousa Hind
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 19-09-2006
Slm, ik heb het recept niet geplaatst.
Maar ik zal als ik thuis ben, mijn recept opzoeken van het deeg en dan plaatsen, ok?!!
Als ik het vergeten ben, moet je me maar een berichtje sturen, ok?
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-09-2006
ik heb zelf geen foto, dus ik plaats hier een recept van het deeg en van de vulling:
200 gram tarwebloem. (en wat extra voor het bewerken)
2 eetlepels olie
1 ei
1 dl water.
Voor de vulling:
1 citroen
1,5 kilo appels
75 gram suiker
1 of 2 theelepels kaneel
75 gehakte amandelen
150 gram, geweekte en uitgelekte rozijnen
125 gram paneermeel of geschaafde amandelen
EXTRA:
75 gram gesmolten boter
Hoe maak je het DEEG:
meel zeven en met de olie, het ei en het water vermengen. Zeker 10 minuten kneden tot een gl;ad en elastisch deeg.
Eventueel nog wat water of bloem toevoegen.
Een bal maken van het deeg en afdekken, 30 minuten in de koelkast zetten.
Vulling:
citroenschil raspen, en uitpersen, deze samen vermengen.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
en door het citroensap roeren.
De suiker en de kaneel mengen en ,et de amandelen en de rozijnen aan de appels toevoegen, alles voorzichtig mengen.
DEEG:
Heel weing meel op je aanrecht strooien en het deeg flinterdum uuitrekken, met je handen of deegroller.
Het deeg met de helft van de gesmolten boter bestrijken.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De geschaafde amandelen (of als je paneermeel gebruikt) paneermeel, en het appelmengsel over het deeg verdelen.
het deeg een beetje oprollen, en dan de zijkanten naar binnen vouwen. En dan verder oprollen
Bestrijken met de rest van de boter, en eventueel met eigeel. Inkepingen / maken met een scherp mes
Ongeveer 50 minuten in de oven.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-09-2006
ooh ja, je kan ook gehakte walnoten, pistache erdoorheen doen.