Apfelstrudel met fotos

2005-10-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Apfelstrudel (of appelstrudel) is een traditionele Oostenrijkse gebaksoort, die vooral erg populair is in Wenen. Apfelstrudel bestaat uit zeer dun deeg, plakjes appel en rozijnen.

Ingrediënten

  • - Bladerdeeg of  la pâte feuilleté ( zelf gemaakt)
    - 1glas rozijnen
    - 1/2 glas suiker
    - 1el kaneel
    appels gesneden
    - 1 ei

Werkwijze

Stap1

Zie je de foto's:

1: Vulling: men ingrediënten met elkaar




2: Deeg beboteren



3: Vulling aan de zijkant plaatsen



4: vouw het deeg om de vulling, en snee een paar openingen aan de bovenkant



5: bestrijken met losgeklopte eidooier (met paar druppels water).



6: hier het resultaat, eet smakelijk 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door chefkokkin aan 17-10-2005

    echt heerlijk, welke bladerdeeg gebruik je hiervoor?

  2. Geplaatst door Goegie* aan 18-10-2005

    mmmmmmmhh ziet dat er lekker uit seg!

  3. Geplaatst door ladie_perfect aan 18-10-2005

    Kan je ook gewoon die bladerdeeg kopen in de winkel.

  4. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 18-10-2005

    Je kan ook bladerdeeg uit de winkel kopen. Je kan dan de plakjes met een deegroller, aan elkaar vast maken.
    Maar eigen deeg is lekkerder.
    Klik op de link hierboven aan het recept van oemnizar en dan zie je een hele beschrijving van het deeg.

  5. Geplaatst door oemnizar aan 18-10-2005

    ja dames, het is echt lekker, je kan ook gewoon bladerdeeg kopen maak niet uit welke merk is dat, of kan je hem zelf maken.

    Nou dames succes.
    Groetjes

  6. Geplaatst door ikram aan 07-05-2006

    ik krijg die bescrijving niet van die deeg het doet het niet bij mij :(:(

  7. Geplaatst door Nassira078 aan 16-07-2006

    bij mij ook niet 🙁 ik zou het zo graag willen proberen.. wie kan me helpen ??
    🙁

  8. Geplaatst door fati aan 11-08-2006

    salaamoeykoem
    het ziet er echt heerlijk uit kan je mij de juiste recepten geven van die deeg aub want ik klik op die en het lukt ni,,,alvast bedankt

  9. Geplaatst door Hind aan 19-09-2006

    Salam. Het ziet er heerlijk uit. Ik zou het graag maken voor in Ramadan, maar als ik op die link klik krijg ik een foutmelding. LIeve, lieve, lieve Madame Cuisine, zou je het recept van dat deeg willen plaatsen. Bousa Hind

  10. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 19-09-2006

    Slm, ik heb het recept niet geplaatst.
    Maar ik zal als ik thuis ben, mijn recept opzoeken van het deeg en dan plaatsen, ok?!!

    Als ik het vergeten ben, moet je me maar een berichtje sturen, ok?

  11. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-09-2006

    ik heb zelf geen foto, dus ik plaats hier een recept van het deeg en van de vulling:

    200 gram tarwebloem. (en wat extra voor het bewerken)
    2 eetlepels olie
    1 ei
    1 dl water.

    Voor de vulling:
    1 citroen
    1,5 kilo appels
    75 gram suiker
    1 of 2 theelepels kaneel
    75 gehakte amandelen
    150 gram, geweekte en uitgelekte rozijnen
    125 gram paneermeel of geschaafde amandelen

    EXTRA:
    75 gram gesmolten boter

    Hoe maak je het DEEG:

    meel zeven en met de olie, het ei en het water vermengen. Zeker 10 minuten kneden tot een gl;ad en elastisch deeg.
    Eventueel nog wat water of bloem toevoegen.

    Een bal maken van het deeg en afdekken, 30 minuten in de koelkast zetten.

    Vulling:
    citroenschil raspen, en uitpersen, deze samen vermengen.
    Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
    en door het citroensap roeren.

    De suiker en de kaneel mengen en ,et de amandelen en de rozijnen aan de appels toevoegen, alles voorzichtig mengen.

    DEEG:

    Heel weing meel op je aanrecht strooien en het deeg flinterdum uuitrekken, met je handen of deegroller.

    Het deeg met de helft van de gesmolten boter bestrijken.

    Oven voorverwarmen op 200 graden.

    De geschaafde amandelen (of als je paneermeel gebruikt) paneermeel, en het appelmengsel over het deeg verdelen.

    het deeg een beetje oprollen, en dan de zijkanten naar binnen vouwen. En dan verder oprollen

    Bestrijken met de rest van de boter, en eventueel met eigeel. Inkepingen / maken met een scherp mes

    Ongeveer 50 minuten in de oven.

  12. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-09-2006

    ooh ja, je kan ook gehakte walnoten, pistache erdoorheen doen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.