Recipes from Ingredient: Kaneel
Kaneel is een in de keuken gebruikte specerij. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom,. Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de cassia. Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes verkocht. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia waar soms wat gemalen kaneel aan toegevoegd is. Het zou dus beter cassia genoemd kunnen worden.
Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen
Het recept van vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen. Heerlijk Marokkaans gerecht. Lijkt ...
Lees meerZachte pretzels snelle broodjes om te maken
Deze zachte zoete pretzels maakte ik afgelopen weekend toen het nog zo koud was. Het ...
Lees meerVermicelli seffa als nagerecht
Vorig weekend visite gehad, als hoofdgerecht tajine gemaakt met gedroogde pruimen en abrikozen met salades ...
Lees meerMarokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes
Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een ...
Lees meerTajine van zoete kip met uien en rozijnen
Recept van een van de traditionele Marokkaanse gerechten, namelijk Tajine van zoete kip met uien ...
Lees meerAppel notentaart recept met niet te beschrijven geur
Het recept van een de appel notentaart. Dit recept is eigenlijk heel makkelijk. De geur van deze ...
Lees meerMrouzia een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken
Mrouzia is een belangrijk gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het gerecht wordt bereid in een ...
Lees meerMarokkaanse dadelkoekjes
Marokkaanse dadelkoekjes zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naast ka3b alghezaal. Deze koekjes worden ...
Lees meerTraditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept
Gedurende mijn tijd dat ik in Marokko heb gewoond heb ik dit gerecht veel gegeten ...
Lees meerKipbestilla – Marokkaanse pastei van kip en filodeeg
Ik denk dat ik de afgelopen tijd de meeste verzoekjes heb gehad voor dit recept, ...
Lees meer