Recipes from Ingredient: Kaneel

Kaneel is een in de keuken gebruikte specerij. Het bestaat uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom,. Er bestaan vele varianten, maar de belangrijkste zijn de Ceylonkaneel en de cassia. Cassia is wat branderiger en zoeter dan Ceylonkaneel. Kaneel wordt in stokjes verkocht. Het kaneelpoeder dat in de keuken wordt gebruikt bestaat meestal uit gemalen cassia waar soms wat gemalen kaneel aan toegevoegd is. Het zou dus beter cassia genoemd kunnen worden.

Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een gedetailleerd recept voor een authentieke Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen, perfect voor speciale ...

Lees meer
Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

Marokkaanse Briwat met Amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Leer hoe je authentieke Marokkaanse Briwat met amandelen maakt, ideaal voor feestelijke gelegenheden of als ...

Lees meer
Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Recept categorie: , , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Ontdek het recept voor Marokkaanse Seffa, een zoet gerecht met kaneel, poedersuiker en noten. Perfect ...

Lees meer
Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Deze heerlijke Marokkaanse couscous met malse stukken vlees en een zoete uien-rozijnensaus is ideaal voor ...

Lees meer
Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(5 / 5)

Een rijke, smaakvolle tajine met malse stukken rundvlees, zoete pruimen, en knapperige amandelen, perfect voor ...

Lees meer
Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(4 / 5)

Het recept van vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen. Heerlijk Marokkaans gerecht. Lijkt ...

Lees meer
Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.2 / 5)

Deze zachte zoete pretzels maakte ik afgelopen weekend toen het nog zo koud was. Het ...

Lees meer
Vermicelli seffa als nagerecht

Vermicelli seffa als nagerecht

Recept categorie: Keuken:
Waardering:(3 / 5)

Vorig weekend visite gehad, als hoofdgerecht tajine gemaakt met gedroogde pruimen en abrikozen met salades ...

Lees meer
Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(4.1 / 5)

Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een ...

Lees meer
Tajine van zoete kip met uien rozijnen en uien

Tajine van zoete kip met uien en rozijnen

Recept categorie: , Keuken:
Waardering:(3.8 / 5)

Recept van een van de traditionele Marokkaanse gerechten, namelijk Tajine van zoete kip met uien ...

Lees meer