Tunesie tajine

2008-10-02
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 klein bosje peterselie
    1 grote ui naar keus
    6 teentjes knoflook schoon
    4 aardappelen
    2 eet lepels tomaten pure
    1 eet lepel harissa
    1 thee lepel zout
    1 thee lepel zwarte peper fijn
    1 eet lepel rashanoud
    1 klein pakje paneermeel
    1 flesje olie sla of zonnebloemolie
    500 gram gehakt of kleine blokjes schapen vlees
    6 tot 8 eieren mag ook meer

Werkwijze

Stap1

Je bakt het vlees in de olie naar keus
Je doet er de fijn gesneden ui bij
En ook de fijn gesneden knoflook 3 teentjes
En de tomaten pure en de harissa
En het zout en zwarte peper
Dat bak je samen tot een dik papje ontstaat
Mag niet aan branden lag vuurtje moet wel even sudderen
Als dat klaar is laat je het af koelen
Dan snij je de aardappelen in kleine blokjes
En bak je ze in olie niet te gaar als dat ook klaar is
Laat je dat ook af koelen
Nu pak je een diepe schaal
Daar doe je de fijn gesneden peterselie in
En ook de paneermeel 1 koffie bekker vol
En de ras el hanout en de 3 teentjes knoflook fijn gesneden
Je wacht tot alles koud is geworden
Nu ga je alles door elkaar roeren
En doe je de eieren er bij niet alles
Tot er en papje ontstaat nu doe je het in een bak vorm
En doe je de rest van de eieren er zo boven op
Niet klutsen gewoon zo
Even de oven voor verwarmen op 200 graden
En er in 30 minuten ongeveer
Als je er een mes in steekt en hij komt er schoon uit
Is ei klaar zo niet moet iets langer
Niet iedereen oven is het zelfde

Je ken ook kipfile en visfile soort en koe of schaap
Alles wat er staat moet je aan bakken
Je ken er ook kaas door doen
En je ken hem ook met gaar gekookte macaroni doen
Een klein bordje vol even af laten koelen en er door

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 26
Beoordeel dit recept

26 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door xor aan 02-10-2008

    loeloe, gebruik a.u.b. geen hoofdletters, leest niet lekker 🙁

  2. Geplaatst door loeloe28 aan 02-10-2008

    HIJ STAAT AUTOMATIC AAN SORRY

  3. Geplaatst door xor aan 02-10-2008

    uitzetten 🙂

  4. Geplaatst door sara6 aan 05-12-2008

    Heb dit recept ooit gehad van een tante uit tunesie, met stukjes lever/hart is ie ook heerlijk

  5. Geplaatst door hoi aan 15-09-2009

    schapenvlees, hart & lever zijn vies ieeek dat jullie dat eten bleeeeh

  6. Geplaatst door riz aan 15-09-2009

    Wat voor soort vlees kan ik hier het beste bij gebruiken? Het moet niet te hard zijn.

  7. Geplaatst door riz aan 15-09-2009

    Wat voor soort vlees kan ik hier het beste bij gebruiken? Het moet niet te hard zijn.

  8. Geplaatst door fatimous aan 27-09-2009

    kan het ook zonder panneer meel

  9. Geplaatst door charmoula aan 08-12-2009

    dit ziet er werkelijk verukkelijk uit!

  10. Geplaatst door charmoula aan 08-12-2009

    Wat betekent RASHANOUD??

  11. Geplaatst door charmoula aan 08-12-2009

    in plaats van wat kan je de macaroni doen?

  12. Geplaatst door charmoula aan 08-12-2009

    bedoel je Ras el hanout met RASHANOUD??

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.