Fantacake

2006-10-11
Beoordeel dit recept:

IngrediΓ«nten

  • 4 eieren
    250 gr bloem
    250 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    Half zakje bakpoeder
    125 ml zonnebloemolie
    150 ml fanta
    Glazuur:
    Soepkom poedersuiker
    Wat water

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een lichtgele luchtige massa. Voeg dan fanta en olie toe en mix dat er goed door. Meng bloem met bakpoeder en zeef dat erboven. Mix er goed door tot een glad en luchtig beslag. Vet een vorm van 30 cm doorsnede in (de kleinste bestillavorm) en bestrooi met bloem.
Giet het beslag erin en bak in ongeveer 30-40 min gaar (heb de tijd niet in de gaten gehouden, dus blijven opletten ).
Maak ondertussen het glazuur door de poedersuiker met wat water te mengen tot een mooi glazuur. Laat de cake in de oven afkoelen (uitzetten en de deur elke 5 minuten een stukje verder open zetten) en daarna buiten de oven. Haal uit de vorm en begiet met het glazuur. Laat hard worden en serveer.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 52
Beoordeel dit recept

52 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (61)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 11-10-2006

    Fanta??? hmmmm ik ga het zekers uitproberen

  2. Geplaatst door sihamkleuter aan 11-10-2006

    OOk ene tip misschien voor anderen: in plaats van invetten, kan je het baklik ook bedekken met bakpapier, dat plakt nooit

  3. Geplaatst door ellouisa aan 11-10-2006

    ja fanta! Het maakt de cake superluchtig en zacht, echt heerlijk! En je proeft maar een vleugje sinaasappel uiteindelijk. Dit is echt mijn lievelingscake geworden πŸ™‚
    Bakpapier doe ik idd ook wel eens.

  4. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 12-10-2006

    hmmm, hij ziet er heerlijk uit.
    Door de koolzuur, komen er luchtbelletjes vrij, en wordt hij zacht en hoog.

    Wat gebeurt er als ik de cake direct uit de oven haal en op het aanrecht laat afkoelen? Zakt hij dan in?

  5. Geplaatst door relb aan 12-10-2006

    bedankt voor het recept! Heb deze cake zelf gisteren gemaakt, maar 30-40 min. is te kort in de oven. De volgende keer doe ik het iets langer. De cake was idd heel luchtig.

  6. Geplaatst door ellouisa aan 12-10-2006

    dan kan hij iets inzakken idd. Niet veel, maar je hebt dan geen mooie ronde bovenkant meer.

  7. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 14-10-2006

    Ik heb de cake nu in de oven. Hij is bijna klaar, maar hoe lang moet hij in de oven blijven om af te koelen? Moet het glazuur erop als de cake helemaal koud is of als de cake nog wat warm is?

  8. Geplaatst door Marisah aan 14-10-2006

    hij is echt heeeel lekker!

  9. Geplaatst door ellouisa aan 14-10-2006

    Thanks marisah!
    Ik weet niet precies hoelang hij er in moet, ik doe gewoon elke 5 minuten de oven een stukje verder open. HIj hoeft niet helemaal koud te zijn, een half uurtje ofzo… Het glazuur erop doen als hij afgekoeld is.

  10. Geplaatst door marocovic aan 14-10-2006

    moet je fanta gebruiken of kan je ook gewoon orange gebruiken

  11. Geplaatst door ellouisa aan 14-10-2006

    je kan elk merk sinas gebruiken

  12. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 14-10-2006

    Wat is deze cake ZOET!!
    Ik hou heel erg van zoet, maar dit was echt te zoet. De volgende keer als ik hem maak, doe ik er geen glazuur op. En ik zal van 250gr suiker naar 200gr gaan. Voor de rest was hij goed gelukt, hij was ook lekker zacht. En trouwens ik heb gewoon sinas van de aldi gebruikt.

  13. Geplaatst door ellouisa aan 15-10-2006

    oh ik vond dat wel meevallen, maar dat is natuurlijk bij iedereen anders πŸ™‚
    Misschien omdat de sinas van de aldi zoeter is….

  14. Geplaatst door sennar aan 15-10-2006

    ik heb de cake vandaag gemaakt, heb nog niet geproefd, maar zo te zien is het wel gelukt. Ik heb zelf fanta lemon gebruikt en een dun glazuur laag op gedaan, zo ziet er alleen glanzend uit en daar bovenop poedersuiker. Bedankt voor je recept, echt een topper

  15. Geplaatst door ellouisa aan 15-10-2006

    Ben benieuwd hoe hij smaakt sennar!! Laat je het weten?? xxx

  16. Geplaatst door sennar aan 15-10-2006

    zal ik zekers doen. heb net een beetje meegegeven voor mijn schoonma, best risky eigenlijk πŸ™‚

  17. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 15-10-2006

    ik ga deze cake ook nu maken!1
    Ik ben benieuwd!

  18. Geplaatst door ellouisa aan 15-10-2006

    πŸ™‚ Leuk!! Ben ook benieuwd wat je er van vindt!!

  19. Geplaatst door Rzinia aan 15-10-2006

    he kun je ook andere frisdrank gebruiken? ik ben niet zo een sinasfan? πŸ™

  20. Geplaatst door ellouisa aan 15-10-2006

    ik lust ook geen sinas, je proeft het helemaal niet terug, hooguit een vleugle sinaasappel. Je kan ook sevenup gebruiken… als er maar prik in zit πŸ™‚

  21. Geplaatst door Rzinia aan 15-10-2006

    oke dan ik wil hem zeker deze week maken. πŸ˜€ ik ga op je site kijken voor welke glazuren je allemaal hebt. je hebt er echt veel. welke kun je me aanraden?

  22. Geplaatst door ellouisa aan 15-10-2006

    πŸ™‚ ik vind deze glazuur van poedersuiker, vanilleglazuur en chocoladeglazuur toch het lekkerst πŸ™‚ Oja en honingglazuur ook wel πŸ™‚

  23. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 15-10-2006

    Ja, zou kunnen dat het aan de sinas ligt. Maar ik hem weer gemaakt hij zit in de oven. Ik heb er minder suiker in gedaan. Ben benieuwd!! Het glazuur ga ik dit keer vervangen door geroosterde amandelen. Ik laat wel weten hoe hij is geworden. πŸ˜‰

  24. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 15-10-2006

    Ellouisa, heb jij een eigen site? Ik wil er ook wel op kijken als het mag, kan??

  25. Geplaatst door Rzinia aan 15-10-2006

    http://www.come2me.nl/sites/index.php?bijnaam=ellouisa

    dit is haar site. bij forum heeft ze een topic glazuursoorten. nou ze heeft er echt ontzettend veel

  26. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 15-10-2006

    THANKS THANKS!! Ik ga gelijk kijken.

  27. Geplaatst door Rzinia aan 15-10-2006

    he ellouisa en straciatella of chocolade-notenglazuur? zou dat ook lekker zijn?

  28. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 15-10-2006

    Nou de cake is klaar. MAAR!! helemaal in elkaar gezakt πŸ™ Hoe kan dat nou!! BOEHOEHOE πŸ™

  29. Geplaatst door Rzinia aan 15-10-2006

    ze zei iets met in de oven laten met deur dicht en dan elke paar minuten een klein beetje de ovendeur verder openen.

  30. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 15-10-2006

    Dat heb ik ook gedaan!

  31. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 15-10-2006

    Maar hij is zo plat als een dubbeltje!
    Hij lijkt nu meer op Alharcha.
    πŸ™

  32. Geplaatst door sennar aan 16-10-2006

    elouissa, de cake was goed gelukt, sommige vonden hem te zoet, anderen weer niet, al met al een succes. heb me precies aan jou baktijd en methoden gehouden. ik heb alleen fanta lemon gebruikt en dun laag glazuur, lees mijn eerdere opmerkint.

  33. Geplaatst door Rzinia aan 16-10-2006

    kan ik ook casis gebruiken πŸ˜€
    lijkt me heerlijk namelijk en er zit er prik in

  34. Geplaatst door ellouisa aan 16-10-2006

    Je moet hem echt een half uur laten afkoelen inde oven en de oven steeds een stukje verder open doen, anders zakt hij in. En ook tijdens het bakken de oven nooit opendoen!!!

  35. Geplaatst door ellouisa aan 16-10-2006

    Leuk dat te horen sennar, misschien volgende keer wat minder suiker dan πŸ™‚

  36. Geplaatst door ellouisa aan 16-10-2006

    Rzinia, cassis weet ik niet, misschien dat hij dan een grauwe kleur krijgt….. Die straciatellaglazuur lijkt me ook lekker idd :)Gebruik je fantasie πŸ˜‰

  37. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 16-10-2006

    Ellouisa, hoeveel gram zit er in een zakje bakpoeder die je gebruikt? Want je hebt zakjes van 7 gr en van 15 gr.

  38. Geplaatst door ellouisa aan 16-10-2006

    15 gr

  39. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 16-10-2006

    Even voor de duidelijkheid. Moet je na de baktijd, de cake in een gesloten oven laten en pas daarna elke 5 min de oven verder open??

  40. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 16-10-2006

    Ik schaam me vreselijk met al mijn vragen! πŸ™

  41. Geplaatst door lekkerbekje1998 aan 17-10-2006

    bij mij was die ni echt luchtig ik heb alles juit gedaan πŸ™

  42. Geplaatst door ellouisa aan 17-10-2006

    maakt niet uit prinsesje! Ik doe na het bakken de oven uit en de deur op een kier. Dan elke 5 minuten steeds een stukje verder open. Ongeveer een half uur en dan is het wel goed.

  43. Geplaatst door ellouisa aan 17-10-2006

    Jammer lekkerbekje, heb je misschien te lang gemixt na het toevoegen van de bloem? Zo mix je namelijk de lucht eruit….

  44. Geplaatst door moslima27 aan 20-10-2006

    hij was heerlijk.ik ga hem nu nog een keer maken.weetje ik vind dat ie de smaak van die roze koeken heeft.die glace’s van de winkel.heerlijk

  45. Geplaatst door ellouisa aan 20-10-2006

    hihi ja idd πŸ™‚

  46. Geplaatst door mijngevoel aan 21-10-2006

    lekker recept hoor ik ben echt een cake mens,ga het meteen proberen…

  47. Geplaatst door asma29 aan 02-11-2006

    hehe ellouisa,ik heb deze cake vaandag gemakt,het is heel goed geluk.maarik heb sinas er in gedaan en ik heb 100 gr suiker er in gedaan omdat 250 gr vind ik betjes te zoet.en ik heb voor galzuur gewoon jam met amandlen boven op.bedank voor je recepten allamal.beslema

  48. Geplaatst door Yaminaa aan 02-11-2006

    Ik heb ‘m nu al twee keer gemaakt volgens jouw recept en het was echt supper lekker! Ik heb het alleen wel met chocolade versierd en niet mer glazuur. En tevens heb ik de taart na 45 min. in de oven te hebben gedaan daar ook in gelaten voor een half uurtje om af te koelen zonder dat ik het deurtje van de oven open heb gelaten. Hij was erg luchtig, na twee dagen nog steed!

    Hieronder het resultaat:

    foto – imageshack – bestaat niet meer

    Ik hoop dat ie het doet.

    Elouissa, mijn complimenten schat!

  49. Geplaatst door ejsem aan 12-11-2006

    als ie aan het bakken is kan je dan gewoon de oven open doen, want me moeder heeft laatst een cake gemaakt maar je mocht de oven niet opne doen tijdens het bakken dus ik vroeg me af
    groetjes ejsem

  50. Geplaatst door ellouisa aan 12-11-2006

    yamina hij ziet er heerlijk uit!!!
    Ejsem, je mag bij een cake NOOIT de oven opendoen voordat de baktijd voorbij is!!
    Dus geldt voor alle cakerecepten. Je hebt dan kans dat hij inzakt. En waarom zou je hem opendoen?

  51. Geplaatst door amina12 aan 13-11-2006

    lekker krijg eer echt zin in!!!!!!!!
    tnx
    xxx

  52. Geplaatst door Cindarella aan 10-01-2007

    Apart..Met fanta.Ik ga het echt proberen.

  53. Geplaatst door najou aan 16-01-2007

    ik heb het nu in de oven ik hoop dat hij gelukt is maar zo te zien wel
    ik hoop dat ie smaakt

  54. Geplaatst door najou aan 16-01-2007

    hij is heel lekker dames alleen heb ik de glazuur er op gedaan toen de cake nog lauwwarm was en het is er in getrokken maar wel lekker de volgende keer maar geduld hebben en wachten tot ie koud is

  55. Geplaatst door ibtissam96 aan 20-01-2007

    hij is heerlijk ik heb hem al 6 keer gemaakt voor mijn hele familie

  56. Geplaatst door miss ikkie aan 21-01-2007

    ik ben helemaaaaaal niet zon keukenprinsses,,hoewel ik dat wel graag wil zijn. maar hij was gelijk in 1 X gelukt.. ik was zoo blij. gelijk naar mn ma gestuurd. hij was lekker hoog en luchtig.. en ik heb em helemaal niet een half uur laten afkoelen.gelijk er uit. hihi.. heb je nog meer van dit soort makkelijke en lekkere recepten??xxx

  57. Geplaatst door ellouisa aan 21-01-2007

    Leuk om te horen dames!
    Ik heb een heleboel recepten hier geplaatst miss ikkie. Je kan ook op mijn topic op marokko.nl kijken. Hier is de link:

    http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=594000

  58. Geplaatst door miss ikkie aan 23-01-2007

    oepsss..volgens mij had ik de vorrige keer een hele bakpoeder zakje gebruikt.nu wil ik em weer maken,ik ben bang dat et niet meer gaat lukken.ik zie nu pas dat het een halfe bakpoeder zakje had moeten zijn :O

  59. Geplaatst door tahtah aan 20-09-2008

    Hee,
    Tijdens het maken van de cake zakte hij
    plotseling in, hij was heel rond en bol
    en in de oven viel hij ineens in elkaar.
    Het deeg was schuimig, en de eieren en
    het suiker heb ik heel lang gemixt en toch snap ik niet wat er mis mee is.
    graag snel antwoord, dankjewel =)

  60. Geplaatst door Dounya101 aan 31-08-2009

    bij mij was hij nog niet gaar van binnen.

  61. Geplaatst door Mo20jr aan 02-09-2009

    ik heb deze cake gisteren gemaakt, en hij was helaas mislukt. omdat ik hem vroeg uit de oven haalde.. had geen geduld ervoor.. hij was verder helemaal goed. alleen van binnen heel waterig nog.. 1 tip voor alle mensen.. als je denkt dat de cake van boven bruin is, weet dan dat die nog niet gaar is.. dat lijkt alleen maar zo.. en zet hem op 170 graden. en als laatste zet je de windmolen aan van de oven. dan bak die in eenkeer heel goed gaar. succes verder..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.