“Spaghetti”-Chebbakia

2015-05-16
Beoordeel dit recept:

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van Chebbakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt.

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 250 ml lauwwarme melk
  • 2 tl kaneel
  • 1 el anijszaadjes (fijngestampt)
  • 1 tl bakpoeder
  • 125 gr gesmolten boter
  • Handje gepelde, gebakken en fijngehakte amandelen
  • Olie om in te frituren
  • Honing
  • Pastamachine

Werkwijze

Stap1

Meng de bloem met de kaneel, anijszaad, bakpoeder en gesmolten boter. Voeg dan de lauwwarme melk beetje bij beetje toe tot je een mooi glad deeg hebt en kneed het goed. Wikkel in plastic folie en laat een kwartier rusten.

Stap2

Verdeel dan in bollen en dek ze af met plastic. Neem 1 bol en rol die langwerpig uit, maak hem nog platter in de pastamachine (met het gladde stuk). Haal dan door het spaghettigedeelte en leg de slierten op je aanrecht. Knijp steeds om de paar centimeter wat deeg samen en werk zo de hele rij af. Snijd door op de samengeknepen stukken en vorm er een bolletje van (zie eerste foto).

Stap3

Bak ze in olie (niet te heet) en let op dat ze niet te donker worden... Dompel in warme honing en laat uitlekken. Bestrooien met gehakte amandelen.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.