Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten
2024-11-25- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert, Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 1 gerecht
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 20m
- Kooktijd : 25m
- Klaar in : 45m
Marokkaanse Seffa, ook wel seffa medfouna genoemd, is een traditioneel Marokkaans gerecht dat zoete en hartige smaken combineert. Het gerecht wordt gemaakt van gestoomde vermicelli of couscous en wordt prachtig gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en geroosterde noten. Seffa is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een culinaire ervaring die in Marokkaanse huishoudens vaak wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Het gerecht is eenvoudig te maken, voedzaam en perfect als afsluiting van een maaltijd. Of je nu gasten ontvangt of jezelf wilt trakteren op iets bijzonders, deze Seffa is altijd een succes.
Ingrediënten
- 250 gram fijne vermicelli of couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels rozijnen (optioneel, naar smaak)
- 2 eetlepels boter
- 100 gram geroosterde amandelen, fijngehakt
- 100 gram geroosterde walnoten of pistachenoten, fijngehakt
- 3 eetlepels poedersuiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel zout
Werkwijze
Stap1
Voorbereiding van de vermicelli of couscous
1- Breng een pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
2- Kook de vermicelli kort voor (ongeveer 2 minuten) en spoel deze vervolgens af met koud water. Laat goed uitlekken.
3- Meng de vermicelli met olijfolie zodat het niet aan elkaar plakt.
Stap2
Stomen van de vermicelli
1- Plaats de vermicelli in een stoommand of couscouspan en stoom deze gedurende 15 minuten.
2- Haal het eruit, voeg een beetje water toe om de vermicelli te bevochtigen, en stoom opnieuw voor 10 minuten.
Stap3
Bereiding van de garnering
1- Rooster de amandelen en walnoten of pistachenoten licht in een droge koekenpan. Hak ze fijn.
2- Meng de poedersuiker en kaneel in een apart schaaltje.
Stap4
Samenstellen van de Seffa
1- Meng de gestoomde vermicelli met de boter en optioneel de rozijnen.
2- Plaats de vermicelli in een bergvorm op een serveerschaal.
3- Bestrooi royaal met het mengsel van poedersuiker en kaneel.
4- Garneer met de gehakte noten bovenop en rondom.
Serveertip:
Serveer de Seffa warm of op kamertemperatuur met een kopje Marokkaanse muntthee. Voor een feestelijke presentatie kun je extra noten en kaneel in mooie patronen over de Seffa strooien.
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Calorieën
360 kcal -
Koolhydraten
48 gram -
Eiwitten
8 gram -
Vetten
14 gram