Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

2024-11-25
  • Opbrengst : 1 gerecht
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar in : 45m
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse Seffa, ook wel seffa medfouna genoemd, is een traditioneel Marokkaans gerecht dat zoete en hartige smaken combineert. Het gerecht wordt gemaakt van gestoomde vermicelli of couscous en wordt prachtig gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en geroosterde noten. Seffa is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een culinaire ervaring die in Marokkaanse huishoudens vaak wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Het gerecht is eenvoudig te maken, voedzaam en perfect als afsluiting van een maaltijd. Of je nu gasten ontvangt of jezelf wilt trakteren op iets bijzonders, deze Seffa is altijd een succes.

Ingrediënten

  • 250 gram fijne vermicelli of couscous
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rozijnen (optioneel, naar smaak)
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram geroosterde amandelen, fijngehakt
  • 100 gram geroosterde walnoten of pistachenoten, fijngehakt
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding van de vermicelli of couscous

1- Breng een pan water aan de kook en voeg een snufje zout toe.
2- Kook de vermicelli kort voor (ongeveer 2 minuten) en spoel deze vervolgens af met koud water. Laat goed uitlekken.
3- Meng de vermicelli met olijfolie zodat het niet aan elkaar plakt.

Stap2

Stomen van de vermicelli

1- Plaats de vermicelli in een stoommand of couscouspan en stoom deze gedurende 15 minuten.
2- Haal het eruit, voeg een beetje water toe om de vermicelli te bevochtigen, en stoom opnieuw voor 10 minuten.

Stap3

Bereiding van de garnering

1- Rooster de amandelen en walnoten of pistachenoten licht in een droge koekenpan. Hak ze fijn.
2- Meng de poedersuiker en kaneel in een apart schaaltje.

Stap4

Samenstellen van de Seffa

1- Meng de gestoomde vermicelli met de boter en optioneel de rozijnen.
2- Plaats de vermicelli in een bergvorm op een serveerschaal.
3- Bestrooi royaal met het mengsel van poedersuiker en kaneel.
4- Garneer met de gehakte noten bovenop en rondom.

Serveertip:
Serveer de Seffa warm of op kamertemperatuur met een kopje Marokkaanse muntthee. Voor een feestelijke presentatie kun je extra noten en kaneel in mooie patronen over de Seffa strooien.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Calorieën

    360 kcal
  • Koolhydraten

    48 gram
  • Eiwitten

    8 gram
  • Vetten

    14 gram

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.