Traditionele Marokkaanse Seffa van vermicelli recept

2018-01-15
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 60m
  • Klaar in : 1:20 u
Beoordeel dit recept:

Gedurende mijn tijd dat ik in Marokko heb gewoond heb ik dit gerecht veel gegeten tijdens bruiloften. Marokkaanse Seffa is een gestoomd zoet nagerecht. Seffa kan gemaakt worden met vermicelli.

Ingrediënten

  • - 500 Gr vermicelli
  • - 100 Gr rozijnen
  • - 100 ml zonnebloemolie
  • - 100 Gr roomboter
  • - 100 Gr amandelen
  • - zout
  • - poedersuiker
  • - kaneel

Werkwijze

Stap1

De rozijnen laat je even een kwartier wellen in wat water. Stop de rozijnen daarna in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Kook de amandelen kort in wat water en ontvel ze. Rooster de amandelen kort lichtbruin in een koekenpan of in de oven. De amandelen moeten nu grof worden gemalen in de keukenmachine.

Stap2

Doe de vermicelli in een schaal en giet daar de zonnebloemolie overheen. Zorg er voor dat de vermicelli goed vermengd wordt met de zonnebloemolie. Heb je het gevoel dat er meer zonnebloemolie bij moet, voeg dan gerust wat zonnebloemolie toe. De zonnebloemolie zorgt er voor dat de vermicelli tijdens het stoomproces niet plakt aan elkaar.

Stap3

Ondertussen doe je wat water in de couscouspan of stoompan. Het water gaat uiteraard in het onderste gedeelte van de pan. De vermicelli doe je in het bovenste gedeelte van de couscouspan of stoompan en je laat de vermicelli nu zo´n 20 a 30 minuten stomen.

Stap4

Je haalt nu de vermicelli uit de pan en maak de vermicelli wat los met een vork en doe er wat lauw water met wat zout overheen. Niet te veel water. Je doet de vermicelli weer in de couscouspan en je laat de vermicelli weer zo´n 20 a 30 minuten stomen. Je voelt en proeft even of de vermicelli gaar is, indien dat niet het geval is herhaal je het boven genoemde proces weer tot dat de vermicelli gaar is.

Stap5

De vermicelli doe je in een grootte schaal en roer nu de roomboter er goed door heen. Roer ook de rozijnen er door heen. Maak er een mooie vorm van en decoreer dit met de poedersuiker, de kaneel en strooi de grof gemalen amandelen er over heen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 17
Beoordeel dit recept

17 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.