Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

2018-03-08
  • Opbrengst : 23 stuks
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naar ka3b alghezaal en ghribiyaat. Ook tijdens de ramadan worden ze op tafel geserveerd naast Harira.

Ingrediënten

  • - 300 gr amandelen gepeld en gebakken
  • - Theelepeltje kaneel
  • - 40 gr gesmolten boter
  • - Scheut oranjebloesem
  • - Olie

Werkwijze

Stap1

Amandelen malen in koffiemaler, dan de kaneel erbij en de gesmolten boter ( beetje v beetje en de oranjebloesem tot je er een balletje van kan vormen. Dan maak je vervolgens allemaal balletjes zo groot als een walnoot, dan pak je filodeeg en vouw open en snijd er een strook vanaf. Leg er het balletje op om te kijken hoe groot dan heb je dus een stapeltje fildodeeg

Stap2

Pak een velletje en besmeer met olie ( niet met gesmolten boter, er zit water in dan gaat je deeg scheuren).

Leg je balletje erop en vouw een driehoekje van ( zie foto) Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes Werk alles af en besmeer ze met olie en dan in voorverwarmde oven op 180 gr afbakken tot ze goudbruin zijn. Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes oven

Stap3

Daarna in de warme honing waar je beetje gemalen Arabische gom in doet! Uit laten lekken en bestrooien met sesam of amandelschaafsel!

Ik had maar beetje gemaakt voor zon 23 stuks:

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.