Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

2018-03-08
  • Opbrengst : 23 stuks
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse Briwat be louz of amandeldriehoekjes, wie kent deze heerlijke koekjes niet. Deze zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naar ka3b alghezaal en ghribiyaat. Ook tijdens de ramadan worden ze op tafel geserveerd naast Harira.

Ingrediënten

  • - 300 gr amandelen gepeld en gebakken
  • - Theelepeltje kaneel
  • - 40 gr gesmolten boter
  • - Scheut oranjebloesem
  • - Olie

Werkwijze

Stap1

Amandelen malen in koffiemaler, dan de kaneel erbij en de gesmolten boter ( beetje v beetje en de oranjebloesem tot je er een balletje van kan vormen. Dan maak je vervolgens allemaal balletjes zo groot als een walnoot, dan pak je filodeeg en vouw open en snijd er een strook vanaf. Leg er het balletje op om te kijken hoe groot dan heb je dus een stapeltje fildodeeg

Stap2

Pak een velletje en besmeer met olie ( niet met gesmolten boter, er zit water in dan gaat je deeg scheuren).

Leg je balletje erop en vouw een driehoekje van ( zie foto) Briwat -Marokkaanse filo-Amandeldriehoekjes Werk alles af en besmeer ze met olie en dan in voorverwarmde oven op 180 gr afbakken tot ze goudbruin zijn. Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes oven

Stap3

Daarna in de warme honing waar je beetje gemalen Arabische gom in doet! Uit laten lekken en bestrooien met sesam of amandelschaafsel!

Ik had maar beetje gemaakt voor zon 23 stuks:

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.