Tajine van zoete kip met uien en rozijnen

2018-02-03
  • Opbrengst : 4 personen
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 50m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Recept van een van de traditionele Marokkaanse gerechten, namelijk Tajine van zoete kip met uien en rozijnen. Heerlijk met Marokkaans brood.

Ingrediënten

  • - 2 grote stukken kip
  • - 2 grote zoete uien in fijne schijfen gesneden
  • - Handvol rozijnen
  • - 75 ml olijfolie
  • - 100 ml water
  • - 1 eetlepel bruine Basterdsuiker
  • - 3 knoflook teentjes fijngehakt
  • Kruiden:
  • - 1 koffielepel gember
  • - 1 koffielepel witte peper
  • - 1 koffielepel kurkuma
  • - 1 koffielepel kaneel
  • - 1 theelepel zout
  • - 1 theelepel paprikapoeder
  • - Snufje saffraan

Werkwijze

Stap1

Kruiden mengen met look en de kip ermee insmeren.

Rozijnen in kom overgieten met kokend water .

Stap2

Olie in een tajinepan ( mag ook gewoon pan) uien erin aanstoven 10 min. Tajine van zoete kip met uien en rozijnen uien

Stap3

Dan de kip erbij ook aan beide kanten aanstoven 5 min Tajine van zoete kip met uien en rozijnen uien en kruiden

Stap4

Voeg water bij en laat op zacht vuur gaarstoven 30 min. Tajine van zoete kip met uien en rozijnen kip aanstoven

Stap5

Voeg de gewelde rozijnen erbij bestrooi de suiker erover meng een beetje door elkaar en laat nog 5 min op vuur Tajine van zoete kip met uien en rozijnen en poedersuiker

Stap6

Dien op met naar smaak; beetje amandelen , hardgekookte eieren❤

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.