Dit is eigenlijk een basisrecept voor muffins (als je de appelstukjes en kaneel weghaalt). Je kan dan zelf bedenken wat je erin doet: stukjes witte of bruine chocolade, lepeltje jam, hagelslag, gesmolten chocolade, gehakte nootjes, rozijnen, krenten, gehakte studentenhaver, gehakte abrikozen of pruimen enz. enz.
Ingrediënten
- 250 gr bloem
2,5 tl bakpoeder
150 ml melk
1 zakje vanillesuiker
60 gr suiker
2 eieren
50 gr gesmolten boter
Snufje zout
Kaneel
Ministukjes appel
Werkwijze
Stap1
Zeef de bloem met de bakpoeder boven een kom.
Doe de suiker, zout en vanillesuiker erbij en roer dit goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en klop de eieren los.
Doe de eieren, gesmolten boter en melk in het kuiltje en roer het mengsel goed door. Laat het wel klonterig, dan krijg je mooie luchtige muffins. Je moet niet gaan mixen!! Dan wordt het beslag te glad en rijzen ze niet goed.
Schep voorzichtig de appelstukjes erdoor en doe ze in de muffinbakplaat of papieren vormpjes. Bestrooi met een beetje kaneel.
Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 20 tot 25 minuten.