Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Apple crumble

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding :
Verwarm de oven voor op 200ºC.

Hak de noten fijn in een vijzel of keukenmachine. Wrijf alle ingrediënten voor de kruimels (bloem, griesmeel, boter, suiker, kaneel, zout en hazelnoten) met je handen door elkaar, totdat je mooie kruimels hebt.

Zet het kruimeldeeg even weg in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in stukjes.

Bereiding:
Doe de appelstukjes in een ruime ovenschaal. Dek het af met het kruimeldeeg.

Zet de schaal ca. 25 minuten middenin de oven totdat de kruimels mooi goudbruin zijn.

Serveer warm met een bol slagroomijs.

Serveertips:
Door verschillende soorten appels te gebruiken krijgt de vulling een mooie en vooral smakelijke structuur.

Mobiele versie afsluiten