Apple crumble

2008-10-19
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • * 75 gram hazelnoten
    * 200 gram bloem
    * 100 gram griesmeel
    * 150 gram roomboter
    * 150 gram suiker
    * 1 theelepel kaneel
    * 1 theelepel zout
    * 750 gram moesappels (goudreinetten)
    * 500 gram stevige zoete appels (Elstar)
    * Extra nodig: vijzel of keukenmachine

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding :
Verwarm de oven voor op 200ºC.

Hak de noten fijn in een vijzel of keukenmachine. Wrijf alle ingrediënten voor de kruimels (bloem, griesmeel, boter, suiker, kaneel, zout en hazelnoten) met je handen door elkaar, totdat je mooie kruimels hebt.

Zet het kruimeldeeg even weg in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in stukjes.

Bereiding:
Doe de appelstukjes in een ruime ovenschaal. Dek het af met het kruimeldeeg.

Zet de schaal ca. 25 minuten middenin de oven totdat de kruimels mooi goudbruin zijn.

Serveer warm met een bol slagroomijs.

Serveertips:
Door verschillende soorten appels te gebruiken krijgt de vulling een mooie en vooral smakelijke structuur.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Griesmeelcake met vanillevla

    Griesmeelcake met vanillevla

  • Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade

    Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

  • Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

    Mille-feuille met bladerdeeg en banketbakkersroom Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.